"Rillettes" z pečeného bůčku

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

300-400 g pečeného bůčku
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
pikantní hořčice - nemusí být
sůl
pepř
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla. Po té přidáme česnek na plátky a po chvíli nakrájený bůček na malé kousky i s výpekem.

  2. Solte až na konec bude-li třeba, výpek bývá slaný dost, Maso přikryjeme poklicí a necháme mírně bublat cca 45 minut. Musí se úplně rozpadat.

  3. Nakonec šťouchadlem na brambory maso rozmačkáme. Podle potřeby přidáme sádlo, aby se směs dobře roztírala. Dochutíme případně solí nebo pepřem a necháme vychladit. Mažeme nejlépe na domácí chleba a sypeme cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 245 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Rillettes" z pečeného bůčku

Tématické fráze: příprava bůčku pecene platky bucku pomalé pečení bůčku rillettes pečený bůček recepty pečený buček příprava bůčku na pečení rillettes de connerré peceni rilletes z bucku pečený bůček kousky rillettes bůček rillettes domácí buček pečený jak se pripravuje peceny bucek rillettes uzený bůček rillettes z vepřového bůčku pečený bůček rillettes pececene platky bucku pecene maso rillettes vepřové riletes recepty z bučku

Zapomněl/a jsem heslo