"Rillettes" z pečeného bůčku

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

300-400 g pečeného bůčku
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
pikantní hořčice - nemusí být
sůl
pepř
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla. Po té přidáme česnek na plátky a po chvíli nakrájený bůček na malé kousky i s výpekem.

  2. Solte až na konec bude-li třeba, výpek bývá slaný dost, Maso přikryjeme poklicí a necháme mírně bublat cca 45 minut. Musí se úplně rozpadat.

  3. Nakonec šťouchadlem na brambory maso rozmačkáme. Podle potřeby přidáme sádlo, aby se směs dobře roztírala. Dochutíme případně solí nebo pepřem a necháme vychladit. Mažeme nejlépe na domácí chleba a sypeme cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 233 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Rillettes" z pečeného bůčku

Tématické fráze: příprava bůčku pomalé pečení bůčku pecene platky bucku příprava bůčku na pečení rilletes z bucku domácí buček pečený jak se pripravuje peceny bucek pečený bůček kousky rillettes uzený bůček rillettes z vepřového bůčku pečený bůček rillettes recept na sadlo s bucju bůček pečený co z peceneho bucku recepty pečený buček bůček na kousky bůček pečený na kousky bucek recepty rychle pečený buček segedin s bučku

Zapomněl/a jsem heslo