Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji zesklovatíme, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a ihned zalijeme vodou. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory, sůl a zeleninový bujón.
Krok 2: Když jsou brambory měkké, rozmačkáme je, omáčku zahustíme záklechtkou, kterou připravíme tak, že rozmícháme polohrubou mouku ve vodě. Necháme cca 15 minut za častého promíchání pozvolna provařit. Ke konci přidáme smetanu a dochutíme solí a kapkou octa.
Krok 3: Podáváme jako hlavní chod, nejčastěji s vařeným vejcem. Dá se ale použít např. i drobné maso z vařené slepice apd. Někdo si k omáčce ještě rád přikrojí krajíček chleba.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Moje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 9 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 1 hodinou
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 2 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 2 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 5 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 6 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 7 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 7 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 8 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 9 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka polohrubá,
sůl,
smetana na vaření,
bujón zeleninový,
ocet
Komentáře (9)
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.