Pórková omáčka II.

Merylas Kuchařka: Merylas

2 porce Omáčky 1 názor

Suroviny

25 g oleje
25 g cibule
25 g hladké mouky
300 ml masového vývaru
100 ml mléka
60 ml sladké 12% smetany
10 g másla
sůl dle potřeby
70 g pórku + 7 g oleje
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem a necháme pozvolna důkladně provařit, cca 30 minut. Ke konci varu přidáme smetanu a případně dosolíme. Hustotu omáčky v průběhu vaření můžeme upravit přidáním vývaru nebo mléka.

  2. Pórek nakrajíme na kolečka nebo půlkolečka, osmahneme ho na tuku, přídáme lžíci vody a velice krátce podusíme. Pak ho vmícháme do omáčky a tu ještě nakonec zjemníme máslem.

Poznámka

Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo vařené brambory a vařené hovězí nebo vepřové maso. K bramborám by se ještě místo masa hodilo vařené nebo sázené vejce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 139 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pórková omáčka II.

Zapomněl/a jsem heslo