Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem

Dříve jídlo chudých, dnes poctivé jídlo plné bílkovin, nádherně vonící česnekem a majoránkou. Kombinace hrachu, krup a cibulky vás spolehlivě zasytí a zahřeje nejen v chladných dnech. Nejvíc bude chutnat s uzeným kuřecím stehýnkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme ve studené vodě přebrané a omyté kroupy a hrách. Každé zvlášť. Druhý den je v téže vodě uvaříme do změknutí. Krok 2: Nakrájíme jednu cibuli nadrobno, na trošce sádla ji osmahneme, až zesklovatí, přidáme na půl minuty nadrcený česnek, aby se hezky rozvoněl. K cibulce přidáme přecezený vařený hrách i kroupy, okořeníme a osolíme podle chuti. Krok 3: Zapékací misku vymažeme sádlem, nasypeme hrachovou směs a rozprostřeme po celé ploše. Na povrch položíme uzená stehna. Krok 4: Pečeme při teplotě 190 °C asi 20 minut, až budou stehýnka hezky opečená. Druhou cibuli nakrájíme na klínky a na zbytku sádla ji opečeme a použijeme na ozdobu.

TIP: Jak na to, aby nás luštěniny nenadýmaly

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADAP9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADAP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hrách, kroupy, stehno kuřecí uzené, cibule, česnek, sádlo, sůl, pepř mletý, majoránka

Přidat fotografie receptu