Halloumi s hummusem

Tonja Kuchař: Tonja

Doba přípravy: chvilka 2 - 4 porce Studená kuchyně 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

200 g sýru Halloumi
200 g vařené cizrny
4 PL sezamové pasty tahini (neslazená)
olivový olej - viz text receptu
citronová šťáva z půl citronu
hrst petrželové (koriandrové) natě
černý pepř mletý - špetka podle chuti
sůl - špetka podle chuti (pokud není slaná cizrna či tahini)
římský kmín mletý - špetka podle chuti
2 stroužky česneku
pita chléb - podle velikosti placek a počtu strávníků
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V prvním kroku vyrobíme hummus. Rozmixujeme vařenou cizrnu, při mixování přidáme sezamovou pastu tahini a postupně olivový olej tak, abychom získali hladkou kaši. Kaše nemá být tak řídká, aby tekla, má mít konzistenci pasty. Do pasty ještě v mixeru přimícháme podle chuti špetku soli, špetku černého pepře, špetku římského kmínu, prolisovaný česnek a více než pár kapek šťávy z citronu.

  2. Sýr Halloumi rozkrojíme na 2 plátky a na suché pánvi opečeme tak, aby byl prohřátý v celé hmotě. Na povrchu může mít slabou kůrčičku. Kdo rád griluje, může takto sýr připravit na grilu.

  3. Hrst petrželové nebo koriandrové natě (bez stopek) nasekáme nadrobno.

  4. Pita chléb opečeme (prohřejeme) na pánvi, v troubě, v toustovači nebo na grilu. Většinou je návod na vhodnou úpravu napsán na obalu. Před opečením potřete povrch chleba vodou, aby byl po upečení vláčný, ne suchý a tvrdý.

  5. Servírování: Na jednotlivé talíře dejte porci hummusu, vedle ještě trochu tahini, hrst nasekané petrželové natě a opečený sýr Halloumi. Protože strávníci mívají chutě rozdílné, nechte k dispozici ještě pastu tahini, olivový olej a rozkrojený citron, aby si mohl každý svou porci dochutit, jak mu nejvíce vyhovuje. Jí se s pita chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Halloumi s hummusem

K receptu nejsou žádné komentáře.