Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocký chléb khobz

Tento tradiční chléb je základem marocké kuchyně a přináší vám chuť a vůni Orientu. S křupavou kůrkou a jemným, vláčným středem je khobz doplňkem k jakémukoli pokrmu, nebo samotný pak pochoutkou s olivovým olejem a bylinkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

2. 3. 2024 20:57

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 422 kJ / 1 296 kcal
Bílkoviny32,35 g
Tuky25,25 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy230,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

1. Mám v Maroku nějaké příbuzné a známé, marocká kuchyně je úžasná, velmi voňavá a chutná. Přestože chléb khobz znám z Maroka, recept jsem převzal od českého cestovatele a fotografa jménem YAN (se svolením).

2. Já jsem si recept upravil pro práci s robotem. Kdo chce připravit těsto ručně vařečkou, může si postup najít na www.tabetai.cz/marocky-khobz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

3. 3. 2024 20:03

Vypadá velice dobře, zajímavý recept. :yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

3. 3. 2024 09:01

:-)<3:yes::yes: Zajímavý recept, pěkně popsaný postup i hezké foto , ukládám a zkusím . Děkuji za recept. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hrubá, mouka hladká, voda, sůl, olej olivový, cukr, droždí, semínka sezamová

TopRecepty.cz

Marocký chléb khobz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEyzW