Vepřové bylinkové špízy

Eliza Kuchařka: Eliza

Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

500 g vepřové panenky ( pečeně, kýta)
hrst míchaných čerstvých bylinek:
petrželka
bazalka
libeček
jarní cibulka (bílá část)
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
pár kapek citrónové šťávy
bobkový list
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z olivového oleje, česneku, bylinek, citrónové šťávy, soli a pepře vytvoříme marinádu - jde spíš o jakousi "pastu" (nejlepší je vše najednou roztlouct a utřít ve hmoždíři).

  2. Maso nakrájíme na kousky velikosti soust a naložíme do marinády.

  3. Před pečením ho napichujeme na špejle nebo jehly (můžeme použít i tuhé větvičky rozmarýnu - viz. foto)a prokládáme je kousky cibulky a bobkovými listy.

  4. Pekáč se špízy vložíme do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut - podle druhu masa - dozlatova. Příležitostně potíráme zbylou marinádou.

  5. Jako příloha jsou dobré šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou nebo jen zeleninový salát (např. tzatziky).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové bylinkové špízy

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    moc pěkný receptík,taky mám ráda bylinky v jídle,hlavně v létě když je větší možnost bylinek čerstvých.;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Eli,práve dnes ráno sme sa doma bavili o marinádach na gril a ja som hovorila,že najlepšia je úplne jednoduchá-z oleja,byliniek,citrónu,cesnaku a bob.listu.A akurát som natrafila na tento recept:-pHneď by som to išla realizovať,ale v noci bol silný vietor a zhodil mi všetky kvetináče s bylinkami z okna,takže mám po oregane aj koriandri,zostala len bazalka;-(

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    http://www.ajina-kucharka.wz.cz/recept.htmVůně bylinek, to je nádhera. Včera jsem si ze zahrádky donesla čerstvé bylinky, zkusím

    Odpovědět

  • msd msd(neregistrovaný)

    Pro fanousky Jamieho Olivera prave vznika novy web.
    Čerstvé informace z dění kolem Jamieho Olivera s možností nákupu.

    www.e-jamie.eu

    Najdete zde zajímavé a nejčerstvější informace ohledně Jamieho Olivera a jeho činnostech. Nechybí ani stručný Jamieho životopis, přehled dosud vydaných kuchařek a základní informace o jeho restauraci "Fifteen".

    V průběhu budeme web obohacovat o články v každé ze základních položek menu a přidávat fotografie testovaných Jamieho receptů.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásné fotky a jídlo taky po přečtení vypadá silně jedle:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    dobré maso a bylinky...víc není potřeba :-p, vypadá to božsky :yes::yes:, taky nacpu zelené natě pomalu do všeho, ale už mi pomalu dochází zásoby, hlavně petrželky a ta kupovaná už mi tak nevoní :-(

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Bylinek mám u nás doma plno - já se snažím pěstovat vše ,,, někdy zamrazím, usuším, ale nejlepší je, když někdo je u nás na zahradě a ptá se co - to je ?:-(( A já, pokud nemám vysačky-cedulky, také už nevím, mám toho tolik od mé sestry, že ani nevím , co pěstujeme, ale vše krásně voní a protože máme velkou zahradu, tak si tam "pinožím" vše , co dostanu, nebo si sama namnožím, což já ráda:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mně se vždycky líbila kuchyň plná bylinek, ale neuměla jsem je používat. Tak jsem je tam jen měla, dokud neuschly. Vlastně mě to naučil až Jamie Oliver - teda jeho pořady :-), i když to podle mě občas přehání.
    Babka kořenářka nejsem - musím je kupovat a pokud je nespotřebuji, tak je zahubím (nechtěně!!) :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já jsem myslela, že jsem si v létě nasbírala libečku dost, ale ne, už kupuji jen sušený. Bazalku mají snad v kořenáčích a petržel taky. Vypadá to fakt hezky s těma bylinkama, jen nejsem moc zvyklá. Vlastně jsem je začala používt až jsem začala chodit tady na recepty, samozřejmě krom třeba pažitky a libečku do polívky, dokud jsem měla čerstvý. Já se polepším v létě a pak ze mne bude babka kořenářka.:-)):-D Elizo :yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Počkám na léto, až budu mít čerstvé bylinky. Teď mám jen sušené a to není ono. Sušená rajčata bych mohla dávat do všeho, mám je moc ráda, rodina naštěstí taky:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju :-). Ještě jsem zapomněla napsat, že někdy prokládám sušenými rajčaty vylovenými z oleje. Rodina je rozdělena 2:2 pro a proti. Ale to nevadí, já je klidně vyjím všechny...:-p Dnes jsem je neměla, bylo by to barevnější. Třeba příště :-).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    To je lahoda, dělám to hodně v létě na grilu venku a libeček používám po hrstích. K tomu obkládám na veliký talíř spousty zeleniny a chleba- teď už budu péct chleba sama jupííí.;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Sláááva bylinky i s libečkem a vypadá to nááádherně ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Elizo - luxusní :yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jamie oliver recepty jamie oliver kuchařka spiz z veprove panenky kucharka jamie oliver vepřové špízy vepřová panenka jamie oliver vepřové maso na bylinkách bylinky na veprove maso spízy z veprove panenky vepřové na bylinkách jamie oliver vepřová panenka recepty jamie oliver špíz z panenky vepřová panenka špíz vepřová panenka se sušenými rajčaty špízy vepřové vepřová panenka na bylinkách špízy z panenky jamieoliverrecepty panenka plněná sušenými rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo