Variace na indické sabdží

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Přílohy 12 názorů

Suroviny

4 brambory
250 g těstovinové rýže
100 g taveného sýra
několik lžic smetany
čerstvý koriandr
mletý kmín
kurkuma
1 stroužek česneku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm.

  2. Do většího hrnce dáme vodu, brambory, osolíme, přidáme špetku koriandru a kmínu a lžičku kurkumy.

  3. Uvedeme k varu a vaříme asi 3 minuty.

  4. Poté přisypeme těstovinovou rýži a vaříme dalších 11-12 minut.

  5. Scedíme vodu a do horkého pokrmu vložíme tavený sýr, pocákáme smetanou a mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví a vše neobalí.

  6. Dochutíme a vmícháme sekaný koriandr nebo petrželku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Variace na indické sabdží

  • mysulka mysulka

  • Nonya Nonya

  • Kanyla Kanyla

    Nonya: Dotaz zcela mimo recept, nicméně nemůžu se nezeptat: kde ta super kuchařka a výborná fotografka je? Proč už sem nepřiává ty svoje neskutečný dobroty a nerozšiřuje nám orientální obzory??? ;-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Však je to jen variace...;-):-D Chtěla jsem nějakou trochu asijskou přílohu ke thajskému kuřátku. A nám to takhle chutnalo, je to trochu okleštěná verze prvního podobného receptu, který jsem na toto téma vařila - Klarisky s. s krabími tyčinkami.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Klariska:Taky si myslím, že je tomu blíž to květákové sabdží, jak jsem zde uváděla a že rýže se podává k tomu. Alespoň tak jsme to jedli.

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    Ja som s Michsamant v kontakte. Ona sa snazi varit povodne jedla ... tak isto ja tiez uz nepridavam nikde v Europe Thajske jedla lebo je to strata casu.Kazde Thajske obsahuje minimalne + 10 surovin, ktore tam nie su alebo su drahe.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Sabdží je směs různé zeleniny (včetně brambor), která se podává s rýží. Může být klidně i jednodruhové, třeba květákové. Obvykle se připravuje tak, že se na ghí nechá rozvonět koření, pak se přidá a opeče nakrájené zelenina, podlije vodou a dodusí do měkka. Na konec se může přidat indický jogurt. :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Super, kdyžtak se i zeptej...;-) My máme blízko tuhle http://www.dillidelhi.com/indexc.html, ale vždycky jsem si tam dala něco jiného... A komunikace je složitější, lepší anglicky.;-) a tuhle http://www.balarama.cz/restaurace.htm, jenže ta je tak pro syna...žádné masíčko;-):-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mńam :-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Eliza:My jdem zítra s holkama na drb do nové indické tady v Plzni, tak to tam obhlídnu;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak to nevím, ale myslím, že sabdží obsahuje především brambory a rýži. Já mám moc ráda toto: http://www.toprecepty.cz/recept/8656-bramborove-sa...
    Škoda, že sem už nechodí Mischamant, ta by nám to osvětlila, jak to je...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak takovéhle sabdží teda neznám, já jsem jednou vyzískala v indické restauraci recept na květákové sabdží, ale to je vařeno zcela jinak, kdyžtak se mrkni, mám ho tady taky http://www.toprecepty.cz/recept/21098-indicke-kvetakove-/sabdzi//

    Odpovědět

Tématické fráze: indické sabdží indické recepty sabdží květákové sabdží indický sýr indická rýže recept indická kuchařka indické květákové sabdži indický blog o vaření sabží indické sábží recept balarama indicke sabdží recept výborné sabdží sabdzi se smetanou sabdží recept indicky recepty co je sabdží květákové sabdží recept indické sabdží s jogurtem