Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 053 kJ / 2 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,57 g |
Tuky | 227,48 g |
Vláknina | 3,41 g |
Cholesterol | 424 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,23 g |
Sacharidy | 11,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.
Krok 2: Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev nakrájenou na kolečka, koření, a zalijeme vínem. Necháme 2 dny uležet v chladu. Během té doby porce obrátíme.
Krok 3: Potom maso vyjmeme, necháme okapat a opečeme na másle se zbylou šalotkou, kterou nakrájíme na větší dílky. Zalijeme sklenkou marinády a dusíme pod pokličkou na mírném plameni za občasného přilití marinády. Můžeme péct i v troubě přikryté poklicí.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a přikryjeme, aby neoschlo.
Krok 5: Omáčku ještě chvíli vaříme, rozmixujeme s šalotkami a přilijeme smetanu rozmíchanou se žloutkem. Prohřejeme a maso omáčkou zalijeme.
Krok 6: Podáváme s brambory.
Zveřejněno 5. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po bretaňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYgxX
Moje poznámka
Králík po bretaňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYgxX
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina,
máslo,
víno bílé,
cibule šalotka,
mrkev,
česnek,
bobkový list,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř,
smetana na vaření,
žloutek
Komentáře (5)