

Pouťový králík
Suroviny
- 1 domácí králík
- králičí játra
- domácí uzený bůček
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 15 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- 2 větvičky rozmarýnu
- 4 větvičky tymiánu
- sůl
- mletý bílý pepř
- petrželka
- 1 vajíčko
- muškátový oříšek
- lžíce strouhanky
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky, králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme. Do pekáče nalijeme trošku oleje, přidáme na céčka nakrájenou větší cibuli, vložíme naporcovaného králíka, zbytek uzeného bůčku, kapsu, proložíme na plátky nakrájeným česnekem, novým kořením, bobkovými listy, tymiánem, rozmarýnem, podlijeme troškou (1 dcl) vody, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 200°C. Po půlhodině stáhneme teplotu na 120°C a za občasného podlévání a polévání pečeme do změknutí cca 2 hodiny (1/2 hodiny před dokončení odkryjeme a dopékáme na kůrčičku).
Slabinu sešijeme a necháme otvor pro naplnění. Játra naškrábeme nebo rozmělníme v drtiči, přidáme vajíčko, na kostičky nakrájený bůček (já jsem přidal i nakrájené plíčky), jemně nakrájenou petrželku, sůl, bílý pepř, nastrouháme špetku muškátového oříšku, promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, naplníme kapsu ze ¾ aby nám kapsa nepraskla, kapsu došijeme, restujeme z obou stran v trošce oleje a přidáme do pekáče.
Podáváme se šťouchanými brambory, které promícháme s nasekanou petrželkou a dorůžova osmaženou cibulkou, s kostkami uzeného bůčku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pouťový králík
-
Opět skvělé! Mistr kuchař a exelentní fotograf nám to zase předvedl!
-
Děkuji všem za přízeň.
-
Nádherná fotka Jendo
-
Tak to ti Severinko fakt závidím....to že pěstujete králíky....u nás v paneláku pěstujem jen jednoho jorkšíra a teď si syn pořídil ještě osmáka degu.
Ale při téhle- stále slibované- krizi,asi brzy sbijem králíkárnu a strčíme ji na balkon....tam ještě máme místo.
-
Á, je tady zase,můj milovaný králíček, jupí krása,zase jinak
-
Další ušatá nádhera na světě
Páni, o víkendu chci uvařit králíka, ale jaký recept si vybrat? Jeden lepší než druhý. Myslím si hodím korunou
....+1
-
Super - ušáky jsem si už z domácího chovu objednal - to bude dobrot, ale tato je opravdu velmi povedená.
-
Nechci Vás naštvat, ale my králíky chováme, ale letos moc nedařilo
ale v pondělí mě muž 2 zabil a mám je v mrazáku, jeden je mladej, toho jsem si vykostila a budou řízečky a druhý to byla stará samice, tak ta bude pečená, taky s kouskem vepřovýho a hlavně hodně cibule a mrkev, ale počkám až bude hotové zelíčko, pak teprve půjde na pekáč
-
Hlavně ta zašítá kapsička je velmi zajímavý fígl, to by mě nanapadlo. A zrovna tenhle břišní kousek miluju, když je opečenej
. Moc hezky připraveno a fotka super
-
Jendo tak jak je napsáno v mnoha příspěvcích,nádhera ...ale kde kruciš sehnat toho DOMÁCÍHO králíčka.V Albertu mají takové vykuchané chcípáčky
a ani to nemá tu správnou chuť.
Jednou jsem koupila a už ho nekoupím.
Takže kde brát a nekrást???Posílám bodíka a uložím si recept alespoň pro to potěšení z pokoukání....krásné fotky-mimochodem
-
Úžasné
, dávám bodík
-
Jeníčku krásný recept i fotka, jako vždy, víš ale toho králíka ne a ne sehnat kruciš
Ale až já ho seženu, nebudu vědět kterou dobrotu z něj udělám
Máš jasnej 12.bod
-
no bože jen mi ukápla slina
jedním slovem krása
-
No toto
to je mana nebeská
králíka můžu na každý způsob a tohle je mňamka
+1
-
Opět můj oblíbený králík
a vypadá úžasně - nechceš nás pozvat více?Aby byla větší sranda