Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pouťový králík

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie998 kJ /
239 kcal
Bílkoviny13,16 g
Tuky8,06 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy25,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky. Krok 2: Králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme. Krok 3: Do pekáče nalijeme trošku oleje, přidáme na céčka nakrájenou větší cibuli, vložíme naporcovaného králíka, zbytek uzeného bůčku, kapsu, proložíme na plátky nakrájeným česnekem, novým kořením, bobkovými listy, tymiánem, rozmarýnem, podlijeme troškou (1 dcl) vody, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 200°C. Po půlhodině stáhneme teplotu na 120°C a za občasného podlévání a polévání pečeme do změknutí cca 2 hodiny (1/2 hodiny před dokončení odkryjeme a dopékáme na kůrčičku). Krok 4: Slabinu sešijeme a necháme otvor pro naplnění. Játra naškrábeme nebo rozmělníme v drtiči, přidáme vajíčko, na kostičky nakrájený bůček (já jsem přidal i nakrájené plíčky), jemně nakrájenou petrželku, sůl, bílý pepř, nastrouháme špetku muškátového oříšku, promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, naplníme kapsu ze ¾ aby nám kapsa nepraskla, kapsu došijeme, restujeme z obou stran v trošce oleje a přidáme do pekáče. Krok 5: Podáváme se šťouchanými brambory, které promícháme s nasekanou petrželkou a dorůžova osmaženou cibulkou, s kostkami uzeného bůčku.

Zveřejněno 25. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pouťový králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zGV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pouťový králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zGV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Opět skvělé! Mistr kuchař a exelentní fotograf nám to zase předvedl!:yes::-)

Děkuji všem za přízeň.;-):-K:-K:-K

Nádherná fotka Jendo:yes::yes::yes:

Tak to ti Severinko fakt závidím....to že pěstujete králíky....u nás v paneláku pěstujem jen jednoho jorkšíra a teď si syn pořídil ještě osmáka degu.:-D:-DAle při téhle- stále slibované- krizi,asi brzy sbijem králíkárnu a strčíme ji na balkon....tam ještě máme místo.:-D:-D:-D

Á, je tady zase,můj milovaný králíček, jupí krása,zase jinak:-K;-):-O:yes:

Další ušatá nádhera na světě:-O Páni, o víkendu chci uvařit králíka, ale jaký recept si vybrat? Jeden lepší než druhý. Myslím si hodím korunou;-)....+1

Super - ušáky jsem si už z domácího chovu objednal - to bude dobrot, ale tato je opravdu velmi povedená.;-);-);-)

Nechci Vás naštvat, ale my králíky chováme, ale letos moc nedařilo:-O:-O ale v pondělí mě muž 2 zabil a mám je v mrazáku, jeden je mladej, toho jsem si vykostila a budou řízečky a druhý to byla stará samice, tak ta bude pečená, taky s kouskem vepřovýho a hlavně hodně cibule a mrkev, ale počkám až bude hotové zelíčko, pak teprve půjde na pekáč;-);-):-p:-p

Hlavně ta zašítá kapsička je velmi zajímavý fígl, to by mě nanapadlo. A zrovna tenhle břišní kousek miluju, když je opečenej;-):-p. Moc hezky připraveno a fotka super:-p:yes:

:-pJendo tak jak je napsáno v mnoha příspěvcích,nádhera ...ale kde kruciš sehnat toho DOMÁCÍHO králíčka.V Albertu mají takové vykuchané chcípáčky :no:a ani to nemá tu správnou chuť.:-((:-((Jednou jsem koupila a už ho nekoupím.:-((:-((Takže kde brát a nekrást???Posílám bodíka a uložím si recept alespoň pro to potěšení z pokoukání....krásné fotky-mimochodem:-)):-)):yes::yes::yes:

Úžasné:yes:, dávám bodík:-K

Jeníčku krásný recept i fotka, jako vždy, víš ale toho králíka ne a ne sehnat kruciš:-( Ale až já ho seženu, nebudu vědět kterou dobrotu z něj udělám;-) Máš jasnej 12.bod:yes:

no bože jen mi ukápla slina:-pjedním slovem krása:yes::yes:

No toto :-Oto je mana nebeská:-p:-p:-pkrálíka můžu na každý způsob a tohle je mňamka;-):yes:+1

Opět můj oblíbený králík:-p a vypadá úžasně - nechceš nás pozvat více?Aby byla větší sranda;-):-D:yes:

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
králík recepty, jak uvarit kralika, recepty z králíka, co uvarit z králíka, kralik recept, recepty králík, recepty na králíka, králík jinak, recept na králíka, recept králík, recepty z králíka domácího, králík se šťouchanými brambory, co z kralika, top recepty králík, recepty kuchare polraita, králík mnoha chutí, chováme králíky, co uvařit ze starého králíka, co z králíka uvařit, top recepty z králíka

Suroviny:
králík, játra králičí, bůček uzený, cibule, česnek, koření nové koření, bobkový list, rozmarýn, tymián, sůl, pepř bílý mletý, petrželka, vejce, ořech muškátový, strouhanka, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu