Králík po lesnicku

Fabio Kuchař: Fabio

Doba přípravy: 2 hodiny 4 porce Jiné maso 25 názorů

Suroviny

1 větší králík
40 dkg hub (nejlépe hříbky a lišky)
1 lžička octa
0,5 dcl bílého vína
2 ks bobkového listu
jalovec
5 kuliček pepř celý
3 ks mrkve
česnek cca 4-5 stroužků
2 ks cibule
4 dcl smetany
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto:
    přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou mrkev (nestrouháme, jen pokrájíme najemno), a čtvrcené stroužky česneku, přidáme houby. Pokud použijeme houby sušené, necháme je změknout v teplé vodě, kterou potom nevylejeme, ale přidáme do směsi.

  2. Marinovného králika necháme okapat, ve velké, hluboké pánvi nebo kastrolu osmažíme na oleji jemně nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme mrkev a česnek z marinády a smažíme několik minut. Vložíme králíka a a mírném ohni smažíme tak dlouho, až povrch kůrkovitě zhnědne. Přidáme houby i zbytek marinády a mírně podlejeme.

  3. Králíka přeložíme do zapékací mísy, zalejeme omáčkou, která se vypeče z marinády, znovu mírně podlejeme a dopékáme ve střdně horké troubě přibližně hodinu.

  4. Krátce před podáváním vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíkem, bramborem, nebo polentou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík po lesnicku

  • janatka janatka

    Manželovi chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Hotovo k dnešnímu obědu,jsem zvědavá co na to manžel.má rád spíše pečeného králíka.Krásně se linula vůně při pečení z trouby.:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Alice_G: určitě překlep, ta nula je tam navíc, opravím, díky

    Odpovědět

  • Alice_G Alice_G

    0,40 dkg hub jsou 4 gramy, nedošlo k nějaké chybce?

    Odpovědět

  • maiva maiva

  • Fabio Fabio(autor receptu)

    Jitkas: upraveno, tak ať chutná :-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Fabio, v tom pripade to neni po lesnicku, bohuzel, asi jste spatne pochopil, nebo prelozil.
    Nejlepe bude, kdyz odstranite italsky nazev a nechate jen ten cesky a je to vse OK, recept je dobry.

    Ma pravdu i Danielle72, nam je to putna, jen kdyz nam chutna, presne tak.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Fabio: Ať je to jak chce, hlavně že chutnalo :-!:yes:;-);-)

    Odpovědět

  • Fabio Fabio(autor receptu)

    Jitkas: určitě mohl, ale jak jsem už řekl, recept má kamarád (žije v regionu Friuli)pojmenovaný takto, proto jsem ho neměnil. Já jsem si recept poupravil a vařím ho tak,jak jsem publikoval a název ponechal.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Fabio: Nemohl by to byt nahodou "Coniglio del forestale"?

    "Il forestiere" s lesnikem opravdu nema nic spolecneho, kdezto "il forestale" je prislusnik policejniho sboru "La Forestale", ktery se stara o bezpecnost chranenych parku a prirodnich rezervaci, tedy houby, bylinky atd. se hodi perfektne, proste lesni policajt.

    Odpovědět

  • Fabio Fabio(autor receptu)

    tejaja:samozřejmě, protože: chcete-li menu zabalit do alobalu, řekněte nám : zabalit do alobalu;-) ... nevím jestli rostou, zatím to není žádná hitparáda, zítra řeknu a popřípadě zabalím :-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    zuzun: já to taky vidím na pollo cacciatore,tak mě to přeložil překladač, však on to někdo opraví;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KHezký recept.:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Ten "prespolni" kralik vypada dobre, samy oblibeny ingredience.:yes::-p. Tady je ale kralik tak drahej, ze to vyda za nakup na cely tyden. No, musim podvadet s kuretem

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Fabio: Tak mi pošli nejaké :-) A keď poviem, zabaliť huby do alobalu, zabalíš mi ich do alobalu? :-D;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: králík na ohni jak dlouho žije králík domácí jak dlouho žije králík domácí králík recepty králík na liškách jak dlouho žije kralik recepty z králíka pečený králík na ohni jak nejlépe upravit patizon jak udělat králíka na ohni králík s polentou recept na králíka jak upeci kralika po lesnicku králík na divoko a liškach kralik v alobalu králík na houbách po italsku recept pečeně po lesnicku pošli recept vanočni cukroví králík na jalovci s polentou

Zapomněl/a jsem heslo