

Králík na víně
Suroviny
- králík
- cibule
- celer
- petržel
- mrkev
- celá skořice
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
- rajčatový protlak
- cukr krystal
- olej
- červené víno
- hladká mouka
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem.
Necháme odležet v chladu cca 10 hodin.
Králíka vyjmeme. Zeleninu s kořením a celou skořicí orestujeme na oleji, přidáme cukr a protlak.
Restujeme, dokud cukr nezkaramelizuje.
Zalijeme vodou, vložíme králíka a dusíme do měkka.
Po změknutí vyjmeme maso. Vzniklou směs zahustíme moukou.
Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a červeným vínem. Směs nakonec přecedíme.
Poznámka od kuchařky
Příloha: houskový knedlík
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na víně
-
nahodny vyber z kralikov co su na topkach a hned som nasla tesovane vybuskou
... tak je to jasne, v nedelu bude kralik na vine
-
tak som opakovala a keby som mohla tak tomuto receptu davam + aj kazdy den...ta skorica je tam dokonala...aj ked som davala len praskovu....
-
vybusna, vypadá to moc dobře, zelenina, nezelenina. Nedávno jsem dělala taky z těch předních nohou králíka po béřovicku a byl skvělý a masa bylo celkem dost, ale taky nic nezbylo
Za fotku i dobrý recept máš plusík.
-
takze...urobila som chybu, pretoze zeleninu som mala nakrajanu na take hrubsie kusy a nerozmixovala som ju a poprekladala som nou maso na taniery...vyzeralo to hrozne, pretoze nabrala farbu od vina a nikto mi to nechcel zjest...nabuduce ju rovno zmixujem, alebo nakrajam tak, aby sa mi v omacke rozvarila....no a k jedlu samotnemu...manzel si nevie vynachvalit ...mala som len predne behy a rebra, takze masa nic moc...ale aj tak....ostali mi prazdne hrnce...omacka je delikatna a jemna....budem opakovat.
-
vybusna tak ty se dneska pustíš do takové dobroty? Tak, snad bude i fotečka