Králík na víně

www.toprecepty.cz Kuchař:

Jiné maso 5 názorů

54

Suroviny

králík
cibule
celer
petržel
mrkev
celá skořice
nové koření
bobkový list
celý pepř
rajčatový protlak
cukr krystal
olej
červené víno
hladká mouka
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem.

  2. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin.

  3. Králíka vyjmeme. Zeleninu s kořením a celou skořicí orestujeme na oleji, přidáme cukr a protlak.

  4. Restujeme, dokud cukr nezkaramelizuje.

  5. Zalijeme vodou, vložíme králíka a dusíme do měkka.

  6. Po změknutí vyjmeme maso. Vzniklou směs zahustíme moukou.

  7. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a červeným vínem. Směs nakonec přecedíme.

Poznámka

Příloha: houskový knedlík

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na víně

  • ercicka ercicka

    nahodny vyber z kralikov co su na topkach a hned som nasla tesovane vybuskou :-D:yes: ... tak je to jasne, v nedelu bude kralik na vine

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tak som opakovala a keby som mohla tak tomuto receptu davam + aj kazdy den...ta skorica je tam dokonala...aj ked som davala len praskovu....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna, vypadá to moc dobře, zelenina, nezelenina. Nedávno jsem dělala taky z těch předních nohou králíka po béřovicku a byl skvělý a masa bylo celkem dost, ale taky nic nezbylo:-(;-) Za fotku i dobrý recept máš plusík.;-):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    takze...urobila som chybu, pretoze zeleninu som mala nakrajanu na take hrubsie kusy a nerozmixovala som ju a poprekladala som nou maso na taniery...vyzeralo to hrozne, pretoze nabrala farbu od vina a nikto mi to nechcel zjest...nabuduce ju rovno zmixujem, alebo nakrajam tak, aby sa mi v omacke rozvarila....no a k jedlu samotnemu...manzel si nevie vynachvalit ...mala som len predne behy a rebra, takze masa nic moc...ale aj tak....ostali mi prazdne hrnce...omacka je delikatna a jemna....budem opakovat.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna tak ty se dneska pustíš do takové dobroty? Tak, snad bude i fotečka;-):-?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo