Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na víně

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Krok 2: Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Krok 3: Králíka vyjmeme. Zeleninu s kořením a celou skořicí orestujeme na oleji, přidáme cukr a protlak. Krok 4: Restujeme, dokud cukr nezkaramelizuje. Krok 5: Zalijeme vodou, vložíme králíka a dusíme do měkka. Krok 6: Po změknutí vyjmeme maso. Vzniklou směs zahustíme moukou. Krok 7: Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a červeným vínem. Směs nakonec přecedíme.

TIP: Jak špikovat králíka

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Příloha: houskový knedlík

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

nahodny vyber z kralikov co su na topkach a hned som nasla tesovane vybuskou :-D:yes: ... tak je to jasne, v nedelu bude kralik na vine

tak som opakovala a keby som mohla tak tomuto receptu davam + aj kazdy den...ta skorica je tam dokonala...aj ked som davala len praskovu....

vybusna, vypadá to moc dobře, zelenina, nezelenina. Nedávno jsem dělala taky z těch předních nohou králíka po béřovicku a byl skvělý a masa bylo celkem dost, ale taky nic nezbylo:-(;-) Za fotku i dobrý recept máš plusík.;-):yes:

takze...urobila som chybu, pretoze zeleninu som mala nakrajanu na take hrubsie kusy a nerozmixovala som ju a poprekladala som nou maso na taniery...vyzeralo to hrozne, pretoze nabrala farbu od vina a nikto mi to nechcel zjest...nabuduce ju rovno zmixujem, alebo nakrajam tak, aby sa mi v omacke rozvarila....no a k jedlu samotnemu...manzel si nevie vynachvalit ...mala som len predne behy a rebra, takze masa nic moc...ale aj tak....ostali mi prazdne hrnce...omacka je delikatna a jemna....budem opakovat.

vybusna tak ty se dneska pustíš do takové dobroty? Tak, snad bude i fotečka;-):-?

Tématické fráze:
králík s červeným vínem na zelenině, recepty od polreicha králík, babicovy dobroty recepty z králíka, jaké víno ke králíkovi, králík po béřovicku, králík s kořenovou zeleninou, pečený králík na víně, kralik na zelenine, víno ke králíkovi, králík recepty, králík na červeném víně se zeleninou, králík podle polreicha, na vine, králík se zeleninou, králík na kořenové zelenině, králík recept, králík navíně, recepty z kralika, králík na zelenině recept prostřeno, kralík na

Suroviny:
králík, cibule, celer, petržel, mrkev, skořice celá, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, protlak rajčatový, cukr krystal, olej, víno červené, mouka hladká, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu