Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 914 kJ / 3 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,81 g |
Tuky | 183,80 g |
Vláknina | 39,49 g |
Cholesterol | 335 mg |
Sodík | 3,88 g |
Sůl | 9,55 g |
Sacharidy | 395,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu na špagety. Při vaření vodu osolíme a vložíme špagety. Vaříme je podle návodu na obalu. Uvařené špagety slijeme a necháme bokem připravené.
Krok 2: Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli.
Krok 3: Následně osmažíme nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájená rajčata a lehce je orestujeme. Přidáme protlak, konzervu loupaných a krájených rajčat, Salsu napoletanu a tekuté koření.
Krok 4: Necháme vše provařit aspoň 10-15 minut tak, aby se odpařila všechna přebytečná voda.
Krok 5: Poté přidáme a vmícháme nastrouhanou goudu a necháme rozpustit.
Krok 6: Do připravené omáčky přidáme uvařené špagety, pořádně promícháme a podáváme.
Zveřejněno 6. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety se Salsa napoletana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6n2o
Moje poznámka
Špagety se Salsa napoletana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6n2o
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hříbková omáčka
Darwin před 4 minutami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 9 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 1 hodinou
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 2 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 2 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 3 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 3 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 4 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 5 hodinami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 5 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
máslo,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
protlak rajčatový,
rajče loupané,
kečup sladký,
koření,
sýr gouda
Komentáře (2)
Druha, jinak zvana Ragù po neapolsku: cibule, cervene vino, maso - veprova zebirka a klobasa, hovezi krk nebo zebro, hovezi zavitky plnene parmezanem a petrzelovou nati, vse toto se vari nekolik hodin na mirnem ohni splu s pasirovanymi rajcaty, obcas se promicha a podle potreby zakapne vodou.
Pak se maso vynda a s onou zbylou rajcatovou omackou se ochuti testoviny - opravdu neskutecna dobrota, jen casove narocna zalezitost.
Takze: zadny kecup ni tekute koreni, natoz gouda