Ovocný gulášek aneb co s přemírou marmelád

Suroviny

400 g telecího masa (na kostičky nakrájeného)
1 cibule (nakrájená na kousky)
1 čerstvá paprika (nakrájená na proužky)
1 sklenice marmelády jahodové
2 hrnky brusinek nebo rybízu i mraženého
1 koření na Svařené víno Vitana
voda
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme marmeládovou zavářku - v kastrůlku povaříme marmeládu, přidáme brusinky nebo rybíz a namleté koření na Svařáka a povaříme asi 5 - 10 min, než směs zhoustne.

  2. Poté si osmahneme cibulku, na ní dáme maso, osolíme, a když je maso osmahlé, dáme k němu papriku a pridáme marmeládovou zavářku. Připepříme a povaříme jako guláš, až je maso měkké.

Poznámka od kuchařky

Recept zní zvláštně, ale to koření na svařák a ta marmoška s těmi brusinkami tomu dávají šmrnc. Akorát to příště asi uvařím z kuřete, telecímu trvá moc dlouho, než změkne...

Zdroj: vlastní invence - vaření a la co dům dá

Komentáře k receptu Ovocný gulášek aneb co s přemírou marmelád

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    to zní opravdu moc zajímavě;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle mi uniklo, ovoce + maso miluju :-K:-p:yes: Sice tak udělám z kuřecího, ale telecímu by to fakt nemělo trvat dlouho (teda telecímu);-):-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-OTelecímu trvá moc dlouho...? S telecím mám opačné zkušenosti, je to mladé masínko, měkounké cobydup.:yes:

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    Hmm, vypadá to krásně, ale já doma s experimenty neuspěji:yes::yes:

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    Vypadá to dobře ale neuvěřitelně :-)to vyzkouším:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mražený rybíz marmelády z mraženého ovoce recept marmelád cena teleciho masa meruňkový guláš recept na marmeladu z mrazeneho ovocem sklenice na marmelády svařené víno s ovocem jak dlouho trvá vaření jahodového džemu co z mrazeneho rybizu maso marmeláda co z marmelády co do marmelady zavarky marmelady jahodová tapenáda telecí brusinky marmoška recept svařené víno vitana vitana koření na svařák recept z mraženého rybízu