Jak pokrájet změklá rajčata? Je to jednoduché, s naším tipem to půjde snadno
Rajčata máme rádi čerstvá, jenže když je nestihneme spotřebovat, změknou a již na ně nemáme chuť. Do vařených jídel, případně do salátů, jsou ale vhodná. Poradíme, jak je úhledně pokrájet.
Rajčata v naší kuchyni
Co máte z rajčat nejraději? Málokterá zelenina má tak široké využití v teplé kuchyni, od polévek, omáček, gulášů po zapékaná jídla, nehledě k tomu, že rajčata milujeme i syrová. Jenže zapomenutá změklá rajčata se špatně krájí a nějak se nám do nich nechce. Pomoc je snadná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet změklá rajčata
Po nakrájení i změklá rajčata dobře zužitkujeme. Vyhodit by je bylo škoda.
- Rajčata stačí dát na chvíli do mrazničky, nesmí zmrznout, jen zpevnit, a krájení dobře nabroušeným nožem pak půjde snadno.
- Jinou možností je rajčata dát na chvíli do ledové vody - pokud jsou rajčata určená do salátu, volíme raději tento postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí změklá rajčata
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Přečtěte si Zobrazit více
Deset zajímavostí o jídle: Med se nikdy nezkazí, kečupem se kdysi léčil průjem a cukrovou vatu paradoxně vynalezl zubař
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů
Komentáře