Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)

Hrnečková klasika našich babiček - litý koláč s ovocem. Společně s bublaninou jeden z nejpopulárnějších letních moučníků. Vláčnost mu dodává šťavnatá náplň, ovoce můžete volit dle sezóny. Navrchu je křupavá voňavá máslová drobenka. Všichni budou prosit o přídavek.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, 15 min)

11. 10. 2009 00:00

Suroviny

Porce: plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 160 kJ / 4 102 kcal
Bílkoviny67,18 g
Tuky141,31 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy632,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Opravdu chutná rychlovka, můžete žmolenku ochutit kakaem nebo skořicí, chuti a fantazii se meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiaRi

12. 2. 2022 20:28

Výborný, jen jsem dala 2 žloutky a z bílků udělala sníh, který jsem vmíchala do těsta. Drobenku jsem udělala z hrubé mouky, krupice a másla a přidala trochu skořice. Ovoce jsem dala meruňky z mrazáku a na drobno nakrájené jablíčko. Už není, zmizel dříve než vychladl ?:-D:-D

MonikaP MonikaP

24. 9. 2021 19:46

Moc děkuji za parádní recept. :-8
Jen jsem dala méně cukru.
Naprosto vynikající, extra rychlý. Recept si ukládám. Měl velký úspěch. I babička si vzala na něho recept, když ho u nás ochutnala. Vůbec mi nevadí, že je opsaný. :-)
Dělala jsem s broskvema a jahodama. A za tři hodiny bylo po plechu. :-D :-D

misula29

6. 9. 2021 18:52

Super jednoduchý, zapamatovatelný a variabilní recept, využívám hojně na chatě, ovoce sezónní, co zahrada dala, někdy jednodruhový, jindy mix, mouku kombinuji podle toho, co mám k dispozici, s dobenkou nebo jen se skořicovým cukrem, někdy do těsta přidám zbytek ořechů, jindy je nasypu na ovoce, pořád stejný recept a doma si myslí, že je to pokaždé jiný koláč :-D

Asolonia

30. 8. 2021 03:49

Je vynikající <3 Pekla jsem se švestkami a bohatou drobenkou: 240 g hladké mouky, 120 g studeného másla, 120 g krupicového cukru, 2 g soli, přidala jsem mletou skořici. Tato dávka je na velký plech. Také dávku na těsto jsem zdvojnásobila (hrnek 500 ml). V horkovzdušné troubě na 180 stupních C ,50 minut. ;-) Brzy upeču znovu, jen ovoce obměním. :-)

petrp

9. 7. 2021 20:41

Že je opsanej z kuchařky je mi šuma fuk, protože já jí nemám a proto díky.

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 10. 2020 19:30

Dá se použít jen polohrubá mouka, dávám celý prášek do pečiva a o trochu méně cukru. A pokud mám, tak přidám místo části mléka bílý jogurt. Tentokrát byla buchta s ostružinami. Přidávám foto.:-K

Petraza

31. 7. 2020 06:55

Pekla jsem včera je moc dobrý a rychlí :yes:

skejna

7. 4. 2019 18:54

sunnylee: Je úplně jedno, odkud je recept, hlavně, že je dobrý :-)

sunnylee sunnylee

13. 1. 2019 17:13

Simona: Mrkněte do kuchařky, kdy byla vydaná a kdy byl přidán tento recept..... Recept není vymyšlený, pekly ho už naše babičky, včetně té mojí. Já tu z kuchařek neopisuji ;-)

sunnylee sunnylee

13. 1. 2019 17:11

Simona:

La Furi Roja La Furi Roja

4. 11. 2017 23:32

Doporučuji borůvky, kompotované broskve nebo jablka a do žmolenky přidat skořici. Je vážně skvělý, každý pátek peču abychom měli na víkend snídani a střídám tento drobenkový koláč, perník a makovec. Jsou to takové tři naše nej rychlovky za pár kaček. :yes:

Simona

29. 9. 2017 12:53

tento recept je opsaný z Hrníčkové kuchařky od Jaroslavy Pechové str.25 a to doslova.:

Verča

26. 9. 2017 19:48

Děkuji za recept, koláč jsem pekla a je to mňamka, opravdu moc dobrý.:yes::-K

danutka1181

22. 8. 2017 17:43

Zrovna dopečeno a od všech chvála. Rychlý,levný a přitom vynikající.:yes::yes::yes:

Laďka

29. 7. 2017 10:33

Tento koláč je opravdu výborný. Dělala jsem dnes již podruhé, prvně s meruňkami a dnes se švestkami....oba dva vynikající:-).
Děkuji za recept, za mě 1*.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: kolac se zmolenkou rybízový koláč se zmolenkou hrnkový koláč rebarborový koláč se žmolenkou švestkový koláč se žmolenkou hrnkovy jahodovy kolač boruvkový koláč se žmolenkou buchta se zmolenkou litý koláč litý švestkový koláč ovocný koláč se žmolenkou jablecny kolac se zmolenkou hrnkový švestkový koláč jablkový koláč se žmolenkou merunkovy kolac se zmolenkou hrnkový rybízový koláč hrnkový kolac s jablky litý koláč se švestkami švestkový koláč hrníčkový litý rebarborový koláč

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, mouka polohrubá, cukr, máslo, cukr vanilkový,

TopRecepty.cz

Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQY5