Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník s tvarohem a jahodou

Jednoduché piškotové řezy ve stylu moučníku nazývaného "prošívaná deka" s jahodami budou geniální tečkou za svátečním obědem, či výborným dezertem k odpolední svačině. Příprava je snadná a výsledný efekt velmi chutný.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dianaberkyova Dianaberkyova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 699 kJ /
4 469 kcal
Bílkoviny73,66 g
Tuky148,84 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy697,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto smícháme v míse dohromady a připravené těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Krok 2: Připravíme si náplň: tvaroh smícháme s cukrem, špetkou soli a žloutkem. Malou lžičkou pokapeme těsto vymíchaným tvarohem a nahoru rozložíme jahody. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Stupeň pro pečení vyzkoušíme vpichem špejle do těsta. Špejle musí být po vyjmutí zcela suchá.

TIP: Jak na hrníčkovou buchtu s tvarohem

Zveřejněno 29. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník s tvarohem a jahodou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRWZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník s tvarohem a jahodou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRWZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, mléko, olej, cukr vanilkový, vejce, kypřící prášek do pečiva, tvaroh, cukr krystal, sůl, žloutek, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu