Jahodové nanuky s tvarohem

Merylas Kuchařka: Merylas

cca 16 - dle velikosti Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

300 g očistěných jahod
150 g polotučného tvarohu z vaničky
120 g cukrového sirupu - dle potřeby
20 g vanilkového pudinkového prášku bez vaření Créme Olé
125 ml Ramy krémové na šlehání (v lahvičce) nebo klasické smetany na šlehání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahody, tvaroh a vychlazený cukrový sirup rozmixujeme a nejlépe ručním šlehačem zašleháme pudinkový prášek bez vaření. Šleháme 3 minuty až nám směs zhoustne.

  2. Z Ramy nebo 33% smetany vyšleháme šlehačku a tu lehce vmícháme do směsi.

  3. Naplníme nanukové formičky a necháme důkladně zmrazit. Plnit by se dalo i cukrářským sáčkem s rovnou špičkou.

Poznámka

Cukrový sirup připravíme svařením stejného množství vody a krupicového cukru. Např. 200 ml vody + 200 g cukru. Dělávám ho vždy více, po zchladnutí ukládám do chladničky a kromě použití do zmrzlin a nanuků s ním sladím studené nápoje a třeba i různé zálivky.

Nanuky jdou lehce vyjmout po krátkém ponoření formiček v horké vodě.

Místo nanuků se může směs použít i na zmrzlinu. Necháme v dóze v mrazničce a zhruba co 45 - 60 minut dobře promícháme vidličkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové nanuky s tvarohem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo