Skořicový "štrúdl"
Máte rádi kynutý štrúdl a skořici? Tak to tu máme pro vás skvělý tip. Plát kynutého těsta naplníme arašídovým máslem a skořicovým cukrem. Po smotání efektivně nazdobíme, upečeme a polijeme skvělou cukrovou polevou.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 931 kJ / 1 418 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,58 g |
| Tuky | 30,09 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 238 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 260,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto rozbalíme a rozvineme na plát. Arašídové máslo lehce rozehřejeme, ať se s ním lépe pracuje.
Krok 2: Plát těsta potřeme rozehřátým arašídovým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zarolujeme jako klasický štrúdl a přeložíme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Nůžkami pak štrúdl nastříháme a poskládáme cikcak. Celé potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do trouby a pečeme na 175 °C dozlatova.
Krok 4: Suroviny na polevu smícháme do husté konzistence a jakmile je štrúdl upečený, ozdobíme jej vzniklou polevou.
Zveřejněno 3. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový "štrúdl"
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0jR
Moje poznámka
Skořicový "štrúdl"
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0jR
Nejnovější recepty
Steaky z hovězí svíčkové podle Mirka Kaliny
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s divokým kořením
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na žampionech, cuketě, pórku a rajčatech.
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 20 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový likér
daninako před 27 minutami
Sádlo z trouby bez míchání
Demona před 33 minutami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 40 minutami
Hrstková polévka
lunav1 před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
[email protected] před 2 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
arabam před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
NikoSarah7 před 10 hodinami
Zapečená polévka z červené řepy
Kajkajak před 11 hodinami
Rošťáci z vepřového masa
NikoSarah7 před 11 hodinami
Suroviny:
těsto kynuté,
máslo arašídové,
cukr skořice,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
škrob
Komentáře (1)