

Levný štrúdl
Suroviny 16 kousků
- 120 g Hery
- 750 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžíce octa
- 1 vejce
- 2,5 dl horké vody
- 1 kg jablek
- ovesné vločky nebo strouhanka
- cukr
- se skořicí
Postup přípravy receptu
Těsto zaděláme rozpuštěným teplým tukem, přidáme ocet, celé vejce a horkou vodu. Vypracované těsto necháme asi hodinu odpočinout pod nahřátým hrncem.
Mezitím nastrouháme jablka a vymastíme dva plechy.
Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme na vále posypaném hladkou moukou. Na každý díl nasypeme ovesné vločky nebo strouhanku, poklademe jablky a posypeme skořicovým cukrem, zabalíme a potřeme rozpuštěnou herou.
Upečeme dozlatova, můžeme i pocukrovat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Levný štrúdl
-
Tenhle štrůdl dělávala moje babička. Do těsta přidávala trochu prášku do pečiva , právě proto , aby nebyl tak tuhý . Jako dětem nám moc chutnal . Musím ho také vyzkoušet .
-
Zkoušela jsem ho, ale po upečení byl hodně tvrdý, skoro se ani nedal rozkrojit, tak nevím, co jsem udělala špatně
-
teda to je krása hned to jdu udělat
-
700413
, před pár dny jsem dělala tento recept a byl moc dobrý. Jen bohužel, druhý den už nebyl tak křehký... Dělala jsme z poloviční dávky a vyšel mi z toho jeden velký a 9 mini štrůdlů. Mini dělám pro synka na svačinu
. Přidávám pár fotek
.