Pražské koláče podle Mirky
Recept ještě nebyl hodnocenPražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 406 kJ / 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Voňavé, měkké a vláčné kynuté pečivo. Přesně to jsou oblíbení skořicoví šneci, pečivo, které vás dostane svou úžasnou vůní. Jejich příprava sice nějaký čas zabere, ale…
Očištěnou tresku (nebo rozmrazenou) osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky (na 2 porce stačí půl papriky…
Celou plec naložíme do zeleninové zálivky a necháme v chladu 3-4 dny uležet, doporučuji maso každý den otáčet, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo.Jakmile jsme…
Restovanou, křupavou cibulku máme v zásobě v lednici nebo v mrazáku, nebo si ji připravíme předem.Na olivovém oleji necháme ovonět nasekaný česnek, zpěníme nadrobno…
V míse smícháme kečup se sojovou omáčkou, mirinem, škrobem, vodou a světlým pivem. Paneer pokrájíme na kostičky a dáme na 2 hodiny do připravené směsi. Pak na pánev dáme…
Těsto: 3 vejce 3-4 lžíce horké vody šleháme šlehačem na nejvyšší stupeň 1 min. do pěny; přimícháme 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, šleháme další 2 min.; smícháme si…
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky (čím menší, tím delší krájení a rychlejší vaření, já rád 5x5 mm všechny se ale nepovedou). Vložíme je do studené osolené vody…
Připravte milovníkům jemně sladce pálivé chuti kuřecí maso na asijský způsob s využitím chilli omáčky. Bleskurychlá varianta tohoto pokrmu zaujme nejen chutí ale i…
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Není ale nijak složité si je doma vyrobit. Pokud nemáte speciální cukrářský nástavec, vytvořte si na piškotu dutý…
Tofu nakrájíme na nudličky a obalíme v bílcích rozšlehaných se škrobem ( napřed ho rozmícháme v trošce vody se solí ). V pánvi rozpálíme olej a nudličky zprudka opečeme…
Medailonky opečeme zvolna na másle po obou stranách. Škrob smícháme s mletým chilli a novým kořením a ve směsi obalíme opečené medailonky. Poté je přendáme do…
Maso nakrájíme na plátky, okořeníme, zalijeme olejem a necháme dvě hodiny uležet. Potom plátky zprudka opečeme na pánvi na oleji, zalijeme vínem, přidáme med, rozinky a…
Soju 15 minut povaříme v bujónu a přecedíme. Na velkou pánev nebo wok dáme na nudličky nakrájenou cibuli, papriku, rajčata, na plátky nakrájené žampiony a 5 minut…
Cibuli nakrájíme najemno, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.Na pánev dáme orestovat cibuli a po chvíli přidáme žampiony. Až začnou potit vodu, tak po částech…
Maso z obou stran osolíme, opepříme, cibulku nakrájíme nadrobno a na másle ji zpěníme. Přidáme stehna a z obou stran je necháme rychle zatáhnout.Pak zalijeme vodou,…
V mise zmiešame všetky ingrediencie, urobíme z nich posýpku. V inej mise zmiešame všetko ovocie s cukrom a škrobom. Do 4 vymastených malých zapekacích misiek…
Mouku,125 g margarínu,75 g cukru, sůl a vejce zpracujeme. Těstem naplníme formu (pekáč) a troubu předehřejeme na 200°C na 10 minut.Žloutky, cukr, koření a 60 g…
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za…
Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, okořeníme a přidáme suroviny dle receptu. Dáme do chladničky aspoň na 30 min.Ze surovin na těstíčko vymícháme metličkou krásné…
Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, okořeníme a přidáme suroviny dle receptu. Dáme do chladničky aspoň na 30 min.Ze surovin na těstíčko vymícháme metličkou krásné…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Sójové nudličky vaříme ve velkém hrnci podle návodu v osolené vodě, stačit by ale mělo 10 min. Přecedíme, hrnec naplníme studenou vodou, vložíme nudličky do vody a…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí. Do…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Hmoždíře jsou skvělými pomocníky nejen na drcení koření. Jaké mají další výhody a proč jsou nejoblíbenější ty z mramoru a žuly?
Staročeské míry a váhy: Co znamenal žejdlík, co holba a kolik gramů měl kvintlík? Připomeňme si staré časy
Novoroční americká polévka: Patří do ní speciální fazole, díky chilli vločkám krásně zahřeje a zajistí vám i bohatství na celý rok