

Broskvovočokoládový štrúdl
Suroviny 2 ks
- 2 balení vyváleného listového těsta
- 1 vejce
- plátkové mandle na posyp
- moučkový cukr na posyp
- Náplň:
- 6-8 broskví
- 1 PL nakládaného zázvoru
- 8 PL strouhanky
- 4 PL cukru krupice
- 40 g másla
- 100 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.
Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 3-4 minuty. Sejmeme z ohně a necháme asi 5 minut odpočinou a trochu vychladnout.
Rozbalíme těsto, rozprostřeme broskvovou náplň a posypeme čokoládou nakrájenou na kousky.
Štrůdly přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.
Pečeme v troubě předhřáté na 180°C asi 30 minut.
Nakonec přes servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
PL - Polévková Lžíce
Nakládaný zázvor jsem bohužel nesehnal, takže jsem nadrobno nakrájel čertvý.
Inspirace čerpána z časopisu Albert v kuchyni
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Broskvovočokoládový štrúdl
-
Vasiku - nezklamal jsi me. Strudlik je vyborny a zazvor mi prijde jakoby zvyraznil chut broskvi (taky jsem nemela nakladany a tak jsem strouhla kousicek normalniho). Zaslouzis si bodika
20
a pridavam i fotku (i kdyz teda neni tak hezka jako ty tvoje)
-
mňam
-
Pajaja: Děkuji.
-
Vašíku, krásný štrůdl a navíc je vše hezky popsané a vyfocené!
+
-
-
,fakt paráda...
-
To může být dobrota, která láká k vyzkoušení
-
kriste ježíši
foto luxusní
já to tipovala na Elizu nebo Lízu
a on to Vašek, kluk jeden šikovná
krásný zákusek a foto, to foto -
aha, tak je to tedy, paráda a mňamina velká
-
-
další provokatér s moučníkem
-
Dovolím si připojit jednu malou poznámku, kdesi jsem četla, že listové těsto se má potírat jen na povrchu, boky ne, aby mohlo dobře "vyskočit", poučila jsem se, má to něco do sebe
-
no ten je
tak já jedůůůůůůůůůůůůůůů
-
-
Děkuji za pochvalu. Je fakt moc dobrý.
medmic:Tak to fakt nevím. Je uveden jen nakládaný zázvor. Jinak nic víc.