Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvovočokoládový štrúdl

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 405 kJ /
3 682 kcal
Bílkoviny46,96 g
Tuky218,16 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 1,08 g
Sůl1,96 g
Sacharidy374,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Krok 2: Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 3-4 minuty. Sejmeme z ohně a necháme asi 5 minut odpočinou a trochu vychladnout. Krok 3: Rozbalíme těsto, rozprostřeme broskvovou náplň a posypeme čokoládou nakrájenou na kousky. Krok 4: Štrůdly přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Pečeme v troubě předhřáté na 180°C asi 30 minut. Krok 6: Nakonec přes servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 2. 9. 2012

Poznámka autora Dooga

PL - Polévková Lžíce

Nakládaný zázvor jsem bohužel nesehnal, takže jsem nadrobno nakrájel čertvý.

Inspirace čerpána z časopisu Albert v kuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvovočokoládový štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/131Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvovočokoládový štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/131Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Vasiku - nezklamal jsi me. Strudlik je vyborny a zazvor mi prijde jakoby zvyraznil chut broskvi (taky jsem nemela nakladany a tak jsem strouhla kousicek normalniho). Zaslouzis si bodika :yes:20:yes: a pridavam i fotku (i kdyz teda neni tak hezka jako ty tvoje)

:-p mňam:yes::yes:

Pajaja: Děkuji. :-8

Vašíku, krásný štrůdl a navíc je vše hezky popsané a vyfocené! :-):yes:+

:yes::yes::-K

:-p:-p:-p:yes:,fakt paráda...:yes::-D

To může být dobrota, která láká k vyzkoušení :yes::-K

kriste ježíši:-O:-O:-O:-O foto luxusní:yes::yes: já to tipovala na Elizu nebo Lízu:-O:-O a on to Vašek, kluk jeden šikovná:-K:yes::yes::yes:
krásný zákusek a foto, to foto:-!:-*:-*:-K:-K:yes:

aha, tak je to tedy, paráda a mňamina velká:yes::yes:;-)

:-K;-):yes:

:-*další provokatér s moučníkem :-//:-D:yes::yes:

Dovolím si připojit jednu malou poznámku, kdesi jsem četla, že listové těsto se má potírat jen na povrchu, boky ne, aby mohlo dobře "vyskočit", poučila jsem se, má to něco do sebe ;-):-K

no ten je:yes::yes::yes:tak já jedůůůůůůůůůůůůůůů:-)):-)):-))

:yes::yes::yes:

Děkuji za pochvalu. Je fakt moc dobrý.

medmic:Tak to fakt nevím. Je uveden jen nakládaný zázvor. Jinak nic víc.

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
balení štrůdlu, štrůdl s broskvemi, potírat štrůdl vajíčkem, recepty rakytník nakládaný v medu, rakytník nakládaný v medu, časopis albert jablečný štrudl, zavin s broskvemi a cokoladou, balení štrůdlu, balení štrůdl, štrúdl s s broskvemi, strudl s nektarinkama a cokoladou, štrůdl brozkve, strudl pod poklickou, štrůdl z brozkvý, listove testo a broskve cokolada, do strudlu cokolada, listove testo potirat vajickem?, potírat štrůdl vajíčkem?, plitvický štrúdl, zavin s broskvovou naplni

Suroviny:
těsto listové, vejce, mandle plátkové, cukr moučkový, broskve, zázvor nakládaný, strouhanka, cukr krupice, máslo, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu