Broskvovočokoládový štrúdl

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 1 hodina 2 ks Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Záviny, rolády 23 názorů

Suroviny

2 balení vyváleného listového těsta
1 vejce
plátkové mandle na posyp
moučkový cukr na posyp
Náplň:
6-8 broskví
1 PL nakládaného zázvoru
8 PL strouhanky
4 PL cukru krupice
40 g másla
100 g hořké čokolády
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.

  2. Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 3-4 minuty. Sejmeme z ohně a necháme asi 5 minut odpočinou a trochu vychladnout.

  3. Rozbalíme těsto, rozprostřeme broskvovou náplň a posypeme čokoládou nakrájenou na kousky.

  4. Štrůdly přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.

  5. Pečeme v troubě předhřáté na 180°C asi 30 minut.

  6. Nakonec přes servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

PL - Polévková Lžíce

Nakládaný zázvor jsem bohužel nesehnal, takže jsem nadrobno nakrájel čertvý.

Inspirace čerpána z časopisu Albert v kuchyni

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 171 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvovočokoládový štrúdl

Předchozí 1 2

Tématické fráze: balení štrůdlu štrůdl s broskvemi potírat štrůdl vajíčkem recepty rakytník nakládaný v medu rakytník nakládaný v medu časopis albert jablečný štrudl zavin s broskvemi a cokoladou balení štrůdlu balení štrůdl štrúdl s s broskvemi strudl s nektarinkama a cokoladou štrůdl brozkve strudl pod poklickou štrůdl z brozkvý listove testo a broskve cokolada do strudlu cokolada listove testo potirat vajickem? potírat štrůdl vajíčkem? plitvický štrúdl zavin s broskvovou naplni

Zapomněl/a jsem heslo