Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort podle Adama

Čokoládový dort s polotekutým středem si zrovna říká o pořádný kopec šlehačky při servírování. Milovníci čokolády vás ale budou vynášet do nebes, až jim předložíte k nedělní kávě řez z tohoto dortu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Denisap

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 739 kJ /
1 372 kcal
Bílkoviny90,26 g
Tuky77,02 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 994 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy78,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s máslem. Krok 2: Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Včas vyhřejeme troubu na 160 °C. Krok 3: Vyšlehané žloutky smícháme s vlažnou rozpuštěnou čokoládou, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.
Pozor! Dort zůstává uvnitř "mokrý", bude i upečený lepit na špejli, pokud chcete zkoušet stupeň propečení!

Zveřejněno 27. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládový dort podle Adama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD1n3

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládový dort podle Adama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD1n3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr moučkový, čokoláda na vaření, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu