Švestková nutela

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

4 kg švestek
1 kg cukru
300 g kakaa
100 g čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slivky vykôstkujeme a rozvaríme.

  2. Ešte do horúcich rozvarených sliviek vmiešame cukor, kakao a čokoládu a necháme 24 hodín stáť v chlade. Potom rozmixujeme.

  3. Plníme do fľaštičiek a sterilizujeme 20 minút od začiatku varu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestková nutela

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    lucie: niekomu to možno chutí s pudingom, nám nie. Nevidím dôvod miešať do nejakého zavárania puding, ten slúži na iné účely.;-)

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    doporučuji do nutely vmíchat s cukrem a kakaem i čokoládový nebo vanilkový pudingový prášek, 2 balení,dle konzistence můžete přidat nebo ubrat, podle toho,jak hustou ji chcete mít

    Odpovědět

  • xalfons xalfons

    Vaši nutelu jsem zkoušela loni, byla o mnoho hustší než ta co jsem dělala letos, ale přidala jsem si do té vaší dvojitou dávku čokolády:-))jinak je moc dobrá:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    nachos: Nie sú slivky ako slivky, každý druh má iné množstvo vody a záleží aj na tom, aký je rok. Ale určite by som vodu nevylievala, ale nechala viac odpariť. S tou vodou by si vyliala aj minerály a to je škoda.;-)

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Včera jsem dělala, místo kakaa jsem dala granko, je to moc dobré, ale dost tekuté jak už tady bylo psáno. Asi jsem měla před mixováním vylít vodu, nevím, každopádně dnes budu dělat z jablek, tak uvidíme.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    alena:Dá sa natierať. Nie je taká hustá ako keď kúpite nutelu v obchode, ale natierať sa dá. Najčastejšie ju používam na plnenie palaciniek.

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    Dobrý den, dělala jsem nutelu podle nějakého receptu loni, ale měla jsem ji tekutou...jakou má tahle Vaše konzistenci? Dá se pěkně natírat nebo trochu teče?:-) Děkuji za odpověď ;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vašku - švagrová ji vařila minulý víkend (když byla ještě v jednom kuse :-D) a trochu jsme dostali. Dala jsem to v týdnu klukům na lívance místo marmelády a chutnalo jim.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Vašku, používam to ako náplň do palaciniek, na pudingové a zmrzlinové poháre, v tenšej vrstve aj na chlieb s maslom. Plnila som aj rohlíčky a buchty ;-)z kysnutého cesta, len ich treba dobre uzatvoriť, aby počas pečenia nevytiekli.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Terko. Na co to používáš. Na koláče?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Veď príve Janka, už neviem, čo s nimi;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    To znám, ale dělala jsem to z jablek a bylo to hned pryč. Se švestkama to může být hodně zajímavé a teď jich je tolik!:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: švestkova nutela švestková nugeta švestková nutela recept švestková nutela postup recept švestková marmeláda recepty švestková nutela švestková čokoláda nutela nugeta z jablek jablečná nugeta švestkový nutela nutela z jablek recept na švestkovou nutelu svestkova marmelada s jablky vestkov nutela nutela zo sliviek recept švestková marmeláda nugeta švestková jablečná nutela postup recept top recepty švestková nugeta

Zapomněl/a jsem heslo