Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková nutela

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Tato jedinečná sladká pomazánka je ideální na pečivo, do dezertů nebo jen tak na lžičku jako sladká pochoutka. Přineste do své kuchyně tuto neobvykle dokonalou kombinaci ovoce, kakaa a čokolády.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 823 kJ /
8 084 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky84,00 g
Vláknina172,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 662,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a rozvaříme. Krok 2: DO ještě horkých rozvařených švestek vmícháme cukr, kakao a nalámanou čokoládu. Takto necháme 24 hodin stát v chladu. Poté rozmixujeme. Krok 3: Nutelu plníme co čistých skleniček, otřeme je dočista, uzavřeme čistými víčky a pak sterilujeme od bodu varu 20 minut.

TIP: Jak udělat domácí nutellu: oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková nutela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rR3L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková nutela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rR3L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

lucie: niekomu to možno chutí s pudingom, nám nie. Nevidím dôvod miešať do nejakého zavárania puding, ten slúži na iné účely.;-)

doporučuji do nutely vmíchat s cukrem a kakaem i čokoládový nebo vanilkový pudingový prášek, 2 balení,dle konzistence můžete přidat nebo ubrat, podle toho,jak hustou ji chcete mít

Vaši nutelu jsem zkoušela loni, byla o mnoho hustší než ta co jsem dělala letos, ale přidala jsem si do té vaší dvojitou dávku čokolády:-))jinak je moc dobrá:-K:yes:

nachos: Nie sú slivky ako slivky, každý druh má iné množstvo vody a záleží aj na tom, aký je rok. Ale určite by som vodu nevylievala, ale nechala viac odpariť. S tou vodou by si vyliala aj minerály a to je škoda.;-)

Včera jsem dělala, místo kakaa jsem dala granko, je to moc dobré, ale dost tekuté jak už tady bylo psáno. Asi jsem měla před mixováním vylít vodu, nevím, každopádně dnes budu dělat z jablek, tak uvidíme.

alena:Dá sa natierať. Nie je taká hustá ako keď kúpite nutelu v obchode, ale natierať sa dá. Najčastejšie ju používam na plnenie palaciniek.

Dobrý den, dělala jsem nutelu podle nějakého receptu loni, ale měla jsem ji tekutou...jakou má tahle Vaše konzistenci? Dá se pěkně natírat nebo trochu teče?:-) Děkuji za odpověď ;-)

Vašku - švagrová ji vařila minulý víkend (když byla ještě v jednom kuse :-D) a trochu jsme dostali. Dala jsem to v týdnu klukům na lívance místo marmelády a chutnalo jim.;-)

Vašku, používam to ako náplň do palaciniek, na pudingové a zmrzlinové poháre, v tenšej vrstve aj na chlieb s maslom. Plnila som aj rohlíčky a buchty ;-)z kysnutého cesta, len ich treba dobre uzatvoriť, aby počas pečenia nevytiekli.

Terko. Na co to používáš. Na koláče?

Veď príve Janka, už neviem, čo s nimi;-)

To znám, ale dělala jsem to z jablek a bylo to hned pryč. Se švestkama to může být hodně zajímavé a teď jich je tolik!:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
švestkova nutela, švestková nutella, švestková nugeta, švestková nutela recept, švestková nutella recept, svestkova nutella s cokoladou, švestková nutela postup recept, švestková marmeláda, recept na švestkovou nutelu, recepty švestková nutela, nugeta z jablek, švestková čokoláda, švestková nutela s čokoládou, jablečná nugeta, nutela, sveskova nutela, švestkový nutela, recept na nutelu, švestkova nutella s pudinkem, recept švestkova nutela

Suroviny:
švestky, cukr, kakao, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu