Kokosová bábovka
Může se zdát, že jde o další obyčejnou a suchou bábovku. Avšak tato opravdu klame svým vzhledem. Voní dokonale po kokosu, uvnitř je vláčná po tvarohu a díky použití špaldové celozrnné mouky je i plná vlákniny.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 547 kJ / 3 955 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,72 g |
Tuky | 268,74 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 3,80 g |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 285,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce utřeme s cukrem. Přidáme tvaroh a olej, pořádně promícháme. Už jen přisypeme mouku smíchanou s kokosem a sodou a celé těsto došleháme.
Krok 2: Těsto nalejeme do formy, kterou jsme vymazali olejem nebo sádlem a vysypali polohrubou moukou.
Krok 3: Dáme do předehřáté trouby, něco mezi 170-150 °C. Pečeme zhruba 50 minut, ale je potřeba ji kontrolovat. Po upečení necháme chvíli odpočinout a poté vyklopíme.
Zveřejněno 14. 9. 2024 14:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRokJ
Nejnovější recepty
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 18 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 19 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 20 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Tortilly s houbami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka z klouzků
kimlo před 1 hodinou
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 2 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 2 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 3 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 11 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 14 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 15 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 15 hodinami
Houbová smaženice
PetraCy před 15 hodinami
Komentáře (2)