Dýňové housky
Vyzkoušejte recept na nadýchané a vláčné dýňové housky, které spojují jemnou chuť dýně s měkkou texturou domácího pečiva. Ideální k snídani, svačině nebo jako příloha k podzimním polévkám.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 218 kJ / 2 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,88 g |
Tuky | 63,60 g |
Vláknina | 21,70 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 8,21 g |
Sůl | 20,45 g |
Sacharidy | 431,76 g |
Postup přípravy
1) Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravíme 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (cca 30 cm) a uprostřed je svážeme uzlem. Konce roztáhneme do stran jako pavouka. Doprostřed položíme těsto a protilehlé konce vzájemně svážeme.
2) Já používám druhou variantu, kdy si připravím cca 60 cm provázku. Těsto položím do středu a postupně křížením obmotávám, jako když se balí vánoční dárek do stuhy. Krok 4: Housky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30-60 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 15 minut na 175°C. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a následně opatrně odstraníme provázky.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LQq
Moje poznámka
Dýňové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LQq
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 5 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 5 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 10 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 12 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
JakubM před 1 hodinou
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 1 hodinou
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Estermik před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Adeliss před 2 hodinami
Granko - tvarohové řezy
veru.h. před 3 hodinami
Květáková polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Jablečno - makový dezert
Moanka před 5 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 5 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
pyré dýňové,
máslo,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
vejce,
vejce,
olej
Komentáře (9)