Housky s majonézou

Jana Remkova Kuchařka:

Slané pečivo 24 názorů

Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů
529

Suroviny

250 ml mléka
1 vanička majonézy(100ml)
1/2 kg hladké mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli
1,5 lžičky sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí vložíme suroviny do pekárny a zvolíme program těsto. Po vykynutí upleteme houstičky, potřeme žloutkem a posypeme mákem, hrubou solí, popřípadě posypeme sýrem.

Poznámka

Recept jsem dostala mailem, zdroj nebyl uveden.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Housky s majonézou

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Katka: No, já v pekárně jen těsto zadělávám, ne peču, ale popravdě jsem si kdysi myslela, že mi z ní vypadnou už upečené housky :-D. Já už dlouho housky nepeču, každopádně věřím, že ty tvé jsou skvělé <3

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Protože nemám domácí pekárnu, peču v normální el. troubě. Těsto dělávám z dvojté dávky, dávám kostku čerstvého droždí a když mám, k tomu půl sáčku sušeného. Z těsta rovnou bez kynutí zapletu housky, troubu vyhřeju na nejnižší teplotu a housky do ní dávám kynout. Před pečením je potřu a posypu solí a sezamem. Jsou naprosto dokonalé. Prodávám v pekárně, tak tu vychytávku s kynutím mám odsud :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    madlina: No, lepší je vždycky čerstvé, aspoň z mého pohledu, ale do pekárny dávám suché a je taky dobré;-)

    Odpovědět

  • madlina madlina

    Jani jdu na to. Naštěstí vše mám i droždí sušené i živé. Je tedy lepší sušené? Jinak udílím bodík.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    senky::-D:-D jo, i u nás to tak je. Na snídani? Hmm..tak to honem schovej, říká vždycky Láďa;-) Díky za super foto;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Jsou krásné a moc dobré:yes: Pekla jsem je včera ke snídani a málem na snídani nezbylo:-8:-) 24+ a foto:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Petr.,.,: Já se omlouvám, nebyla jsem tady:-(, tak snad jsi to dopekl bez úhony. Já to většinou neměřím, jen hlídám, jak vypadají.

    Odpovědět

  • Petr.,., Petr.,.,(neregistrovaný)

    Už to kyne...ale jak dlouho a na kolik stupňů se mají péct :-? Zkusím klasicky v předehřáté na 180° "do zlatova", ale ta informace by tu podle mě měla být ;). Dík

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-) Díky za náhodné recepty! Paráda...:yes::yes:

    Odpovědět

  • ja0411 ja0411

    Tak houstičky jsou fakt úžasný :-p:-!Posílám bodíka a děkuju za recept,rozhodně u nás budeme péct často:-!:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    drahulin Jsi holka šikovná!;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Tak peču housky a musím říct,že se mě snad i povedly.:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Janatko, housky se ti opravdu moc podařily:yes: Taky je dělávám, recept je v podobných receptech. Jsou moc dobré a vláčné i druhý den, u nás jsou moc oblíbené.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Už je to delší dobu co jsem objevila takový to recept a dělám dost často,jsou vynikající a u nás se sní na posezení:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, no ty se jen smějou:-):-D:-)):-p. Už mám v oblíbených a určitě vyzkouším. To těsto vypadá skvěle, určitě se s ním musí dobře pracovat.
    Posílám 11.bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo