Kachní prsa s červenou řepou
Kachní prsa opečeme krátce na pánvi, zůstanou díky tomu křehká a šťavnatá. Podáváme je s domácími bramborovými knedlíky a dušenou řepou, která ke kachnímu masu chuťově dobře ladí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 367 kJ / 3 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,96 g |
| Tuky | 29,58 g |
| Vláknina | 63,20 g |
| Cholesterol | 273 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 721,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní prsa omyjeme ve studené vodě. Kůži několikrát nařízneme, nejlépe do tvaru čtverečků. Pak prsa z obou stran osolíme, posypeme kmínem a necháme chvíli odležet.
Krok 2: Mezitím připravíme červenou řepu. Protože řepa hodně barví, je dobré použít rukavice. Řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, případně nastrouháme na hrubém struhadle.
Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou řepu, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dusíme 30 minut. Nakonec dochutíme octem a cukrem.
Krok 4: Kachní prsa opékáme na rozpálené pánvi s trochou sádla nejdříve kůží dolů z každé strany 5 minut, pak ztlumíme oheň a dopečeme ještě 10 minut z každé strany, nebo můžeme 20 minut dopéci v troubě.
Krok 5: Podáváme s bramborovými knedlíky.
Krok 6: Knedlíky: Brambory den předem uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky, které vaříme v osolené vodě zhruba 7 minut.
Zveřejněno 16. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prsa s červenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWNJq
Moje poznámka
Kachní prsa s červenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWNJq
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Suroviny:
prsa kachní,
sůl,
kmín celý,
řepa červená,
cibule,
sádlo,
cukr,
ocet,
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
sůl
Komentáře (1)