Krkovička s hlívovou omáčkou

Suroviny

1 kg krkovičky
300 g hlívy ústřičné
1/2 celeru
15 cm pórku
2 jarní cibulky
stroužek česneku
1 lžice oleje
1 smetana
sůl
pepř
sladká mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme,nakrájíme na slabší plátky osolíme,opepříme.

  2. Celer očistíme a nakrájíme na silnější nudličky,porek,cibulku na kolečka a česnek na slabé plátky.Hlívu nakrájíme na větší kusy.

  3. Do kastrolu dáme rozpálit olej a maso zprudka osmahneme.Ve výpeku osmahneme cibulku,celer,česnek a porek.

  4. Po 5 minutách zasypeme lžičkou mleté papriky a přidáme nakrájenou hlívu a osmahneme ještě dalších 5 minut.

  5. Poté vložíme maso a zalijeme vodou (množství záleží na tom,kolik chceme omáčky-já dala cca 2litry) a necháme dusit než je maso měkké(dělala jsem v tlakovém hrnci 30minut). Poté maso vyndáme a zahustíme smetanou rozkvedlanou s trochou mouky a dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsme měli šťouchané brambory s libečkem.

Komentáře k receptu Krkovička s hlívovou omáčkou

Tématické fráze: maso s hlívovou omáčkou recept na hlivovou omačku krkovička na nudlicky v tlakovem hrnci hlivovou omáčkou steak s hlivovou omackou vepřové s hlívovou omáčkou steak s omačkou z hlivy maso s hlivovou ustricovou