

Křupavá kachní prsa
Suroviny 1 porce
- 1 kachní prsa s kůží
- mletý pepř
- snítka tymiánu (můžeme nahradit i sušeným)
- sůl
Postup přípravy receptu
Vykoštěné kachní prso nařízneme na straně kůže do mřížky.
Vetřeme tymián a mletý pepř.
Rozpálíme nasucho pánev a vložíme prso kůží dolů. Opékáme do zlatohněda.
Kůže se upeče do zlata a pustí tuk. Obrátíme a osolíme.
Dopékáme při mírnější teplotě.
Poznámka od kuchařky
Z pořadu Kluci v akci.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křupavá kachní prsa
-
MARCELA: asi moje nejoblíbenější jídlo
-
jj pořádná mňamka
-
Pavla: Senky má pravdu. Jsou to rýžové nudle.
Jana Remkova: Já to mám obráceně. Někde vidím něco zajímavého, tak to koupím a pak teprve hledám recept. Tento byl tak super, že jsem druhý den běžel pro prsa znovu, ale už nebyly. -
Doogo, sbíhají se mi sliny
-
hmmm, tak pro toto mám slabost
...a když se k tomu přidá pár šalvějových lístků
-
Pavla:jestlipak to nebudou rýžové široké nudle?
-
co to tam je za přílohu ? to není rýže přece ne?
-
Vašku, zrovna dneska jsem viděla ta kachní prsa v Albertu a tak jsem u nich chvíli stála a snažila se něco vymyslet, co s něma. Věřil bys, že mne nic nenapadlo?
Tak už vííím!
-
Jéžiš a já mám k večeři topinku
+
-
-
Ty jó
tak tomu říkám krásná šťavnatá"flákota"
taky bych si zakousla a bez přílohy
+
-
Vypadá to velmi jedle
-
Doogo, do těch kachních prsíček bych se s chutí zakousla a to ostatní bych ani nemusela mít a kdyby byla kachna jako stonožka, tak bych si raději dala stehno-teda pokud bych si mohla vybrat
Dávám ti 5.bodík
-
To bude dobrůtka
+1
-
Mňam