Noky s řepou a brynzou
Brynzu obvykle podáváme v tradiční kombinaci s haluškami, bylo by ale škoda tento výborný měkký sýr neochutnat i jinak. Brynza ve spojení s červenou řepou dušenou ve víně chutná lahodně a dobře zasytí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 459 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,74 g |
Tuky | 63,99 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,17 g |
Sacharidy | 172,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu očistíme, opláchneme a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: V pánvi na troše oleje zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme řepu, pepř, sůl, víno a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec všechnu tekutinu vyvaříme a zbytek uchováme v teple.
Krok 3: Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nastrouháme. Na vále posypeme solí, přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme těsto.
Krok 4: Vytvoříme válečky, nakrájíme je nožem na dílky a každý kousek lehce stiskneme vidličkou. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 4-5 minut. Hotové noky scedíme, promícháme se lžící oleje a uchováme v teple.
Krok 5: Ve velké pánvi na lžíci oleje orestujeme na kostičky nakrájenou šunku. Přidáme brynzu, mléko a mícháme, až se brynza rozpustí. Vsypeme noky, promícháme a prohřejeme. Brynza je dost slaná, takže nebude potřeba směs dochucovat solí.
Krok 6: Nakonec pokrm rozdělíme na talíře, posypeme červenou řepou, nasekanou pažitkou a podáváme.
Zveřejněno 23. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky s řepou a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxZD
Moje poznámka
Noky s řepou a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxZD
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 2 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 6 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 6 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 7 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 7 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 8 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 8 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 8 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
sůl,
olej,
cibule,
pepř mletý,
víno červené,
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
šunka,
brynza,
mléko,
pažitka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.