Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 9. 2008 20:19

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

26. 4. 2020 10:54

No, snad toto nebude bráno jako znesvěcení národního pokrmu, ale stalo se :-)
V samém závěru škvaření slaniny jsem na pár okamžiků do tuku přihodil hrst loupaných buráků, alias arašíd
Výsledná krmě pak byla eňo ňuňo :yes: ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2013 14:29

Marti, taky na ně došlo. Dovolím si přidat ti foto;-) a plusík. Nějak nedopatřením jsem zapoměla:-))

tejaja tejaja

20. 5. 2009 07:10

Janka ďakujem:-D:-D
Dášenka, bez vajca a z polohrubej múky.;-) Od vajíčka sú dosť pevné. Pozri na môj recept http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva... . Urobíš rovnako, len pridáš namiesto tvarohu rozdrobenú bryndzu a poleješ rozpraženou slaninou. Môžeš preliať aj trochou kyslej smotany. Ak teda máš chuť sa naň pozrieť:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2009 17:59

Dášo, tady na halušky asi nejlepší tejaja, ale každý má jinou chuť, je to asi krajem, co já vím. Tak buď si zadej do vyhledavače halušky a vyjede ti dost receptů, ze kterých si určitě vybereš anebo třeba zkus tady tyhlehttp://www.toprecepty.cz/recept/3030-halusky-s-hla.... Někde se vajíčko dává, někde ne;-)

dáša ---- medasa@seznam.cz

19. 5. 2009 17:51

no,tak to vám teda děkuji,jak je mám teda udělat???s vejcem?nebo bez??jedla jsem je před 5 lety a strašně mi chutnaly.Zítra je chci uvařit,brynzu už mám!ted jsem z toho jelen,chci je mít ,tak jak je znášaám,jak to mám udělat???prosím dobrou duši o radu.díky Dáša Jičín;-(

tejaja tejaja

14. 4. 2009 11:44

pipre, v reštaurácii nejde ani tak o zvyk ako o šetrenie;-):-D Inak halušky robím vždy z polohrubej múky a bez vajíčka. Z hladkej sú príliš mäkké, z hrubej príliš tvrdé. Ale je to vec zvyku, kto má aké radšej:-D

pipre pipre

14. 4. 2009 08:57

Já také dělám halušky jen z brambor a hl. mouky, ale viděla jsem pořad v televizi, kdy tam někdo přidával vejce a uváděl to jako recept ze Slovenska. Já to zkusila, ale halušky byly tužší. Poprvé vidím, že se dají dělat i z hrubé mouky. Vyzkouším. Na Slovensku v restauraci jsem jedla vynikající halušky, ale brynza byla dost řídká, podle číšníka trochu ředěná šlehačkou. Takže co kraj,to jiný zvyk. Bodík dávám :-)

Drobenka

27. 3. 2009 14:19

Ercicka, k haluškám do vařící vody přilíváte vodu studenou nebo horkou?

ercicka ercicka

27. 3. 2009 11:35

no tak my robievame halusky bez vajca (zemiaky+muka)! to vajce uplne zmeni chut.... vajcia ale davame do nokrli (muka+vajcia+voda alebo mlieko)... a varime ich tak, za najprv sa voda speni, premiesam, dolejem trochu vody a vyberam az pri druhom zovreti :yes:

Bibinka Bibinka

27. 3. 2009 10:42

Ano, halušky jsou nenahraditelná dobrůtka, já je můžu vždy a všude:-p. To vejce-nevejce ap. to je opravdu zvyk toho či onoho kraje. Je to jako s jinými jídly, které se i jinak jmenují a je to totéž, třeba cmunda,bramborák,toč,báč...a co já vím ještě, ovšem halušky jsou všude halušky, byť se malinko rozchází v ingredienci.;-):-D

tejaja tejaja

27. 3. 2009 10:33

Semy, k haluškám musíš mať silný citový vzťah;-):-D:-D Je to niečo, čo sa nedá nahradiť, a je jedno či s tvarohom, hlávkovou alebo kyslou kapustou, bryndzou...predáva sa to u nás už mnoho generácií a je to bomba:yes::yes::yes:

Semy.cz

27. 3. 2009 10:29

Já mám k haluškám skoro citový vztah...učila mě je dělat moje tchýně když se dozvěděla že se budeme brát s jejím synem...:-)...;-)

tejaja tejaja

27. 3. 2009 10:27

lenka má pravdu, vajíčko sa do halušiek, teda ozaj halušiek ( strapačiek ), nie nokov, nedáva a halušky netreba povariť, akonáhle vyplávu na povrch, treba ich scediť, sú hotové:-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2009 10:11

Jasně, Martino, moje děcka se po nich dodnes mohou umlátit a už jsou oba dospělí a je jim úplně šuma-fuk, jestli jsou v nich brambory, nebo vajíčko. Halušky rozhodně mohou jíst ke všemu, snad i ke špenátu:-)):-D

Semy.cz

27. 3. 2009 10:09

Jani vidím to úplně stejně.....já mám tento recept od mojí tchýně, která ho takhle dělá celý život. Je z Košic.....důležité přece je že jsou tááák výborné :-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: halušky z mouky bramborové halušky s brynzou halušky s brynzou recept nejlepší halušky halušky bez brambor recepty s bryndzou bramborové halušky recept halušky z hrubé mouky halušky recept bez brambor jak udelat halusky halušky recept halusky s brindzou jak se delaji halusky bryndza recepty bryndzové halušky recept halusky s brynzou halusky z mouky recept recept na halušky bez brambor halušky recept na halusky

Suroviny: brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, voda, slanina, brynza

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJDZ