Vánoční sněhové pečivo
Jednoduché, ale velmi pěkné vánoční cukroví, ve kterém využijeme přebytečné bílky. Bílky stačí důkladně ušlehat s cukrem a poté zdobicím sáčkem vytvarovat stromečky a upéct. Ještě hezčího vzhledu dosáhneme použitím barviva a jedlých ozdob.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme vodní lázeň. Bílky, špetku soli a cukr šleháme ve vodní lázni, dokud se cukr úplně nerozpustí. To poznáme, když hmotu dáme mezi prsty a necítíme krystalky.
Krok 2: Pak mísu s hmotou odstavíme a šleháme, dokud hmota nemá pokojovou teplotu. Můžeme ji obarvit potravinářkou gelovou barvou. Pak ji plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem . Stromečky stříkáme od špičky, až po kmínek. Můžeme je dozdobit libovolnými jedlými ozdobami.
Krok 3: Sušíme v troubě při teplotě 100 °C asi 60 minut. Skladujeme v uzavřené dóze mino lednici.
Zveřejněno 26. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční sněhové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvWz
Moje poznámka
Vánoční sněhové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvWz
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 13 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 41 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Sachr cukroví
adela. před 1 hodinou
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
sůl,
potravinářské barvivo gelové,
Komentáře (2)