

Sněhové pusinky
Suroviny
- bílek (já použila bílky z cukroví, co mi zbylo)
- cukr moučka (množství na každém, kdo kolik si zvolí)
Postup přípravy receptu
Ušlehat tuhý sníh a dát cukr, kdo jak má moc rád sladké, nastříkáme zdobícím sáčkem na plech a sušíme v el. troubě na 100 stupňů asi 1 hodinu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sněhové pusinky
-
-
Někde jsem četla, že kvalita cukru se může lišit a některý se nechce rozpouštět, někdo nedělá v lázni, dá jen cukr a bílky a jde to, mě se minule cukr rozpustil v pohodě a z toho zas ne a určitě to není tim, že bych byla až tak levá
..
-
Vždy se mě povedou:: na jeden bílek dám 8 dk cukr písek a pár kapek citr,onu,bílky šlehám do polovičky pak potroškách přidávám cukr nikdy práškový ,pozašlehání cukru přendám nad páru a pořád šlehám ( elektrický šlehač) sních za chvilku dělá krásné špičky a cukr je rozpuštěný.Sundám a každou chvilku ho prošlehám do chladnutí.! když chci kokosky přidám kokos.
-
zizala: Díky, zkusím teda příště.
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo.. -
ZaSolanem: S největší pravděpodobností nebyly dosušené. Je potřeba sušit v mírné troubě (asi 50-70°C), dokud nejsou uvnitř suché. Dát jim prostě čas
-
casino: Děkuji , povedli, jsou úžasný a dobrý, vnoučata budou čubrnět co jim babička zase připravila
-
Prosím všechny (pusinky
), co dělám špatně, když mi v cukroví zůstane takový ten lepivý vnitřek, měla jsem na zkoušku necelý plech- čtyři kusy byly celé křehké a ve zbytku vnitřek, co se lepí na zuby. Prý to tak má někdo rád, já teda ne. Sušila jsem to dost dlouho, myslím.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout. -
super recept,dělala jsem poprvé a mám je krásné
-
Fanka: delala jsem pusinky podle vaseho receptu a jsou uzasne, dekuji
-
Andulee: Dávám zásadně krystal 8 dk na 1 bílek a šlehám nad párou,vždy se povedou ,když chci kokosky tak přidám kokos.:
-
Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí trouby.Čauky
-
čtu vaše komenty, že vám to nejde. Problémem může být, že máte malý kousek žloutku v bílkách. To pak stačí aby to nešlo vyšlehat. Jsem vyučená cukrářka tak o tom něco vím.
-
Děvčata díky od každé jsem se trochu poučila a jde to.Poprvé se mi taky roztekly po plechu ale podruhé se mi docela povedly.Vyšlehala jsem sníh se špetinkou soli přidala jsem moučkový cukr lžičku maizeny.Dle mého jsem do 2 bílků došlehala 20 až 30 dkg. té moučky a po nastříkání cukrářským pytlíkem nabyly do obloučků a zůstala trocha i té parády a po 100 st.C a po 20 min jsem je vyndala z trouby.No a opravdu venku nevydrží jen tak ležet protože tu mám bandu žroutíků,zdravím.
-
-
No, pokud si někdo z množství receptů na hubinky vybere zrovínka tento, tak je buď hazardér, kaskadér, nebo gambler...
Andulee:
Ne, není to jedno
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.