Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky

Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

12. 12. 2009 23:04

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Vysvedceni1

19. 5. 2020 16:17

:-Q

ZaSolanem

3. 10. 2017 18:24

Někde jsem četla, že kvalita cukru se může lišit a některý se nechce rozpouštět, někdo nedělá v lázni, dá jen cukr a bílky a jde to, mě se minule cukr rozpustil v pohodě a z toho zas ne a určitě to není tim, že bych byla až tak levá:-D..

martinice

30. 9. 2017 18:20

Vždy se mě povedou:: na jeden bílek dám 8 dk cukr písek a pár kapek citr,onu,bílky šlehám do polovičky pak potroškách přidávám cukr nikdy práškový ,pozašlehání cukru přendám nad páru a pořád šlehám ( elektrický šlehač) sních za chvilku dělá krásné špičky a cukr je rozpuštěný.Sundám a každou chvilku ho prošlehám do chladnutí.! když chci kokosky přidám kokos.:-):-)

ZaSolanem

30. 9. 2017 09:19

zizala: Díky, zkusím teda příště.
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..

zizala

27. 9. 2017 17:03

ZaSolanem: S největší pravděpodobností nebyly dosušené. Je potřeba sušit v mírné troubě (asi 50-70°C), dokud nejsou uvnitř suché. Dát jim prostě čas

queens2

27. 9. 2017 14:27

casino: Děkuji , povedli, jsou úžasný a dobrý, vnoučata budou čubrnět co jim babička zase připravila :-K :-D

ZaSolanem

25. 9. 2017 14:34

Prosím všechny (pusinky:-p), co dělám špatně, když mi v cukroví zůstane takový ten lepivý vnitřek, měla jsem na zkoušku necelý plech- čtyři kusy byly celé křehké a ve zbytku vnitřek, co se lepí na zuby. Prý to tak má někdo rád, já teda ne. Sušila jsem to dost dlouho, myslím.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.

Hanka

21. 1. 2017 19:11

super recept,dělala jsem poprvé a mám je krásné:-)

Kristyna

19. 12. 2016 11:33

Fanka: delala jsem pusinky podle vaseho receptu a jsou uzasne, dekuji:-)

martinice

17. 12. 2016 17:43

Andulee: Dávám zásadně krystal 8 dk na 1 bílek a šlehám nad párou,vždy se povedou ,když chci kokosky tak přidám kokos.::-!:-!:-!:-!

Fanka

16. 12. 2016 07:57

Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí trouby.Čauky

Kačka

10. 12. 2016 11:15

čtu vaše komenty, že vám to nejde. Problémem může být, že máte malý kousek žloutku v bílkách. To pak stačí aby to nešlo vyšlehat. Jsem vyučená cukrářka tak o tom něco vím.:-8:-8:-8:-):-):-)

Ivana Olszeska

7. 12. 2016 11:56

Děvčata díky od každé jsem se trochu poučila a jde to.Poprvé se mi taky roztekly po plechu ale podruhé se mi docela povedly.Vyšlehala jsem sníh se špetinkou soli přidala jsem moučkový cukr lžičku maizeny.Dle mého jsem do 2 bílků došlehala 20 až 30 dkg. té moučky a po nastříkání cukrářským pytlíkem nabyly do obloučků a zůstala trocha i té parády a po 100 st.C a po 20 min jsem je vyndala z trouby.No a opravdu venku nevydrží jen tak ležet protože tu mám bandu žroutíků,zdravím.:-K

šupinka

13. 12. 2015 12:09

:yes::yes::yes::-p:-p:-K:-K:-K:-8:-)):-*

casino

9. 12. 2015 20:02

No, pokud si někdo z množství receptů na hubinky vybere zrovínka tento, tak je buď hazardér, kaskadér, nebo gambler...:-*

Andulee:
Ne, není to jedno:-)
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky sněhové pusinky top recepty snehove cukrovi recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky

Suroviny: bílek, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV58