Sněhové pusinky

papagaja Kuchařka: papagaja

Cukroví , Pečené 69 názorů

Suroviny

bílek (já použila bílky z cukroví, co mi zbylo)
cukr moučka (množství na každém, kdo kolik si zvolí)
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat tuhý sníh a dát cukr, kdo jak má moc rád sladké, nastříkáme zdobícím sáčkem na plech a sušíme v el. troubě na 100 stupňů asi 1 hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 499 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sněhové pusinky

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Někde jsem četla, že kvalita cukru se může lišit a některý se nechce rozpouštět, někdo nedělá v lázni, dá jen cukr a bílky a jde to, mě se minule cukr rozpustil v pohodě a z toho zas ne a určitě to není tim, že bych byla až tak levá:-D..

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Vždy se mě povedou:: na jeden bílek dám 8 dk cukr písek a pár kapek citr,onu,bílky šlehám do polovičky pak potroškách přidávám cukr nikdy práškový ,pozašlehání cukru přendám nad páru a pořád šlehám ( elektrický šlehač) sních za chvilku dělá krásné špičky a cukr je rozpuštěný.Sundám a každou chvilku ho prošlehám do chladnutí.! když chci kokosky přidám kokos.:-):-)

    Odpovědět

  • ZaSolanem ZaSolanem

    zizala: Díky, zkusím teda příště.
    Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..

    Odpovědět

  • zizala zizala

    ZaSolanem: S největší pravděpodobností nebyly dosušené. Je potřeba sušit v mírné troubě (asi 50-70°C), dokud nejsou uvnitř suché. Dát jim prostě čas

    Odpovědět

  • queens2 queens2

    casino: Děkuji , povedli, jsou úžasný a dobrý, vnoučata budou čubrnět co jim babička zase připravila :-K :-D

    Odpovědět

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Prosím všechny (pusinky:-p), co dělám špatně, když mi v cukroví zůstane takový ten lepivý vnitřek, měla jsem na zkoušku necelý plech- čtyři kusy byly celé křehké a ve zbytku vnitřek, co se lepí na zuby. Prý to tak má někdo rád, já teda ne. Sušila jsem to dost dlouho, myslím.
    Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    super recept,dělala jsem poprvé a mám je krásné:-)

    Odpovědět

  • Kristyna Kristyna(neregistrovaná)

    Fanka: delala jsem pusinky podle vaseho receptu a jsou uzasne, dekuji:-)

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Andulee: Dávám zásadně krystal 8 dk na 1 bílek a šlehám nad párou,vždy se povedou ,když chci kokosky tak přidám kokos.::-!:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Fanka Fanka(neregistrovaná)

    Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí trouby.Čauky

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    čtu vaše komenty, že vám to nejde. Problémem může být, že máte malý kousek žloutku v bílkách. To pak stačí aby to nešlo vyšlehat. Jsem vyučená cukrářka tak o tom něco vím.:-8:-8:-8:-):-):-)

    Odpovědět

  • Ivana Olszeska Ivana Olszeska(neregistrovaná)

    Děvčata díky od každé jsem se trochu poučila a jde to.Poprvé se mi taky roztekly po plechu ale podruhé se mi docela povedly.Vyšlehala jsem sníh se špetinkou soli přidala jsem moučkový cukr lžičku maizeny.Dle mého jsem do 2 bílků došlehala 20 až 30 dkg. té moučky a po nastříkání cukrářským pytlíkem nabyly do obloučků a zůstala trocha i té parády a po 100 st.C a po 20 min jsem je vyndala z trouby.No a opravdu venku nevydrží jen tak ležet protože tu mám bandu žroutíků,zdravím.:-K

    Odpovědět

  • šupinka šupinka(neregistrovaná)

  • casino casino

    No, pokud si někdo z množství receptů na hubinky vybere zrovínka tento, tak je buď hazardér, kaskadér, nebo gambler...:-*

    Andulee:
    Ne, není to jedno:-)
    Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.

    Odpovědět

  • Andulee Andulee

    Holky, po přidání cukru jsem sníh už nevyšlehala, taková jednoduchost a už druhý rok se mi nepovedly, ach jo :-// A opravdu tam dáváte cukr moučka, a ne krystal? Anebo je to jedno. Díky

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky snehove cukrovi sněhové pusinky top recepty recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky

Zapomněl/a jsem heslo