Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové sopky

Zajímavé pohoštění s netradičním vzhledem připravíme z brambor obalených slaninou. Po upečení brambory naplníme čedarem a vejci a ozdobíme jarní cibulkou. Pak už stačí jen krátce zapéct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a seřízneme je nožem tak, aby stály. Brambory skrz naskrz vydlabeme vykrajovátkem na jádřince tak, aby zbyl jen kruhový obvod. Krok 2: Dáme je na plech s pečicím papírem. Každou bramboru obalíme dvěma plátky slaniny. Pečeme 45 minut při 200 °C. Krok 3: Asi 15 minut před koncem pečení brambory vyndáme a opět je obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátkem, aby brambory držely tvar. Krok 4: Když brambory vyndáme, necháme je pár minut zchladnout. Pak je přibližně do 1/4 naplníme sýrem, který lehce umačkáme. Na sýr vyklepneme vejce a posypeme ho nadrobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem. Krok 5: Plech vrátíme do trouby a pečeme 6-12 minut podle toho, jak moc chceme mít vejce vařená.

TIP: Další bramborové recepty

Zveřejněno 6. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové sopky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RA87

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové sopky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RA87

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, slanina, sýr chedar, vejce, cibulka jarní, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu