Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně vám to ale vynahradí.
Postup přípravy
Krok 1: Ráno připravíme rozkvas. Lžíci aktivního kvásku smícháme v menší misce s 130 g žitné mouky a 130 g vody. Pořádně promícháme, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme na kuchyňské lince kvásek pracovat 9 (v létě to postačí) - 12 hodin (v zimě). Z rozkvasu dáme lžíci stranou pro příště.
Krok 2: V míse smícháme 250 g aktivního žitného kvásku s kořením, solí, vajíčkem, moukou, máslem a mlékem. Pečlivě promícháme a pokud by bylo těsto příliš husté, přilijeme ještě trochu mléka. Mísu zakryjeme sáčkem a dáme jej kynout přes noc do lednice.
Krok 3: Ráno vyndáme těsto z lednice a necháme jej 10 minut při pokojové teplotě. Pak rozpálíme pánev nebo lívanečník, potřeme jej ghí nebo olejem a usmažíme lívance z obou stran.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Moje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
mouka žitná,
voda,
kvásek,
mouka celozrnna pšeničná,
sůl,
koření do perníku,
lusk vanilkový,
ghee,
máslo,
vejce,
mléko,
kůra citronová
Komentáře (1)