Hamburgerové bulky
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 436 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,90 g |
Tuky | 1,30 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak…
Zapneme troubu na 180 °C, ovoce opláchneme a necháme na sítku okapat. Polovinu ovesných vloček (50 g) rozmixujeme na mouku. Do mísy prosejeme všechny mouky na těsto,…
Ochutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem…
Tato bublanina vás přesvědčí, že i celozrnná mouka může být skvělým základem pro nadýchaný a jemný moučník. S piškotovým těstem, které zvládne i začátečník, a šťavnatým…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Všechny suroviny smícháme a necháme těsto kynout pod utěrkou na teplém místě 60 - 90 minut. Formu si vyložíme pečícím papírem nebo z těsta uděláme bochník a dáme do…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského…
Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte…
Všetky ingrediencie zmiešame spolu a poriadne premiešame, až kým sa nevytvorí cestíčko.Rozohrejeme waflovač, máličko ho potrieme olejom a naberačkou nalejeme cestíčko.…
Cibule oloupeme a nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky (nebo půlměsíčky, pokud jsou brambory malé). Párky rozkrájíme na kolečka (půl kolečka).Na…
Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…
Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši,…
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
Tmavý chléb se slunečnicí je z pevného těsta s obsahem celozrnné mouky a pro lepší vykynutí je připraven s kváskem omládkem. Upečený, vychladlý a rozkrojený bochník…
Rebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Tento koláč přináší méně obvyklou kombinaci čerstvých meruněk a máku. Meruňky poklademe na kynuté těsto, posypeme drobenkou, kterou ochutíme mákem, a upečeme. Kromě…
Základní program, střední pečení, malý chleba. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.
Chléb, ve kterém jsou jako jediná tekutina použita rozmixovaná rajčata, má velice zajímavou barvu, chuť i vůni. Po rozkrojení upečeného bochníčku na vás vykoukne zářivě…
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezitím si smícháme tvaroh s…
bábovka 1. Troubu předehřejeme na 190°C. 2. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. 3. V menší míse smícháme mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a…