

Panna cotta s broskvovým pyré
Suroviny 4 - 6 porcí
- Na panna cotta:
- 355 ml plnotučného mléka
- 120 ml smetany ke šlehání 31%
- 7 g želatiny
- 75 g krystalového cukru
- 1/2 KL vanilkového extraktu
- Na broskvové pyré:
- 300 g broskví (oloupaných a nakrájených na kostičky)
- 1 PL likéru (broskvového nebo volitelně)
- 2 – 4 PL krupicového cukru (podle sladkosti broskví)
Postup přípravy receptu
Panna cotta: ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut.
Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce.
Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek.
5. Necháme v lednici vychladit.Broskvové pyré: všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat.
Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Panna cotta s broskvovým pyré
-
Mám technickou otázku (poznámku?)
Myslela jsem, že se dozvím rozdíl mezi tebou používaným hrnkem a šálkem, proto jsem se na jejich obsah koukla blíž...jednak nechápu, jak může mít 1,5 hrnku 355 ml (snad 360, aby se dal dělit třemi polovinami, ne?) - pak vychází obsah hrnku na 240 ml.
Půl šálku o řádek níž má 120 ml, tzn., že šálek má též 240 ml?
Nebo tomu špatně rozumím? Díky. -
Jitkas:
Panna cotta je v překladu vařená smetana. Já bych určitě tuhle dobrotu nešidila, když už mám takovou životní filosofii -
Spise takove "tucnejsi" Latte cotto....
-
lehké a výborné