Maková buchta s hruškami
Dobrý a vláčný makovec známe již od našich babiček, které ho často dělávaly. Když do něj ještě přidáme plátky sladkých hrušek, vznikne lahodný a zajímavý moučník. Přípravu navíc zvládne i začátečník.
Postup přípravy
Krok 1: V míse vyšleháme vejce, postupně přidáváme cukr. Šleháme do pěny, přidáme změklé máslo. Poté po trochách vsypeme mák. Přilijeme mléko, nakonec přidáme kypřicí prášek a mouku. Promícháme mixérem.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na malý plech vyložený pečicím papírem nalijeme polovinu těsta, kterou poklademe plátky hrušek, a zakryjeme zbylým těstem.
Krok 4: Pečeme asi 20 minut.
Zveřejněno 5. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Moje poznámka
Maková buchta s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGPv
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mák,
máslo,
cukr krystal,
kypřící prášek,
hruška,
mléko
Komentáře (1)