Vepřové na kmíně

Jaruna18 Kuchařka:

4porce Vepřové maso 43 názorů

539

Suroviny

50 dkg vepřového plecka
1 větší cibule
kmín celý
kmín mletý
sůl
bílý pepř
olej
hladká mouka
půl lžičky vegety
lžíci másla
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a přidáme asi necelou půlku lžičky celého kmínu.

  3. Jen tak lehce osmažíme a přidáme maso a necháme pod pokličkou dusit ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, podlijeme vodou a přidáme vegetu, sůl pepř a mletý kmín. Dusíme, až maso změkne.

  4. Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit.

  5. Nakonec přidáme lžíci másla. Příloha dušená rýže, knedlík, těstoviny.

Poznámka

Je to takové lehké jídlo.Vhodné i pro malé děti, když máme vegetu bez glutamátu.Nebo na dietu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na kmíně

  • miranda163 miranda163(neregistrovaný)

    Perglerka: Tmavost Omáčky docílíte tím,že necháte opéct cibulku do hodně tmava.To co se připéká a musí se odškrabávat ode dna je karamel a ten vám zabarví omáčku.

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Zdravím, jak tak čtu, spíše se tady řešení glutamin, než to, jestli chutná nebo ne. Pro masožravce je to důležitější. Mě chutná - DÍKY ZA RECEPT. Tyto kosočtvercoviny řešte na jiném webu - glutamin.

    Odpovědět

  • Anji Anji(neregistrovaný)

    Miras, Eva: Musím se zastat přispěvatele Jarous.Ačkoli se vám to bude zdát divné, ne li nesmyslné, tak má pravdu.Nemusí být člověk hned chemik, aby si mohl zjistit aspoň základní údaje.Traduje se pozžívání glutamátu v Číně již 3tis let.Ovšem doloženo je od 5 stol.Nejedná se o žádnou uměle vyrobenou chemickou látku.On se totiž vyskytuje i v ovoci, hojně v houbách a hlavně mořských řasách.I vaše tělo si ho dennodenně vytváří samo.Problém glutanátu tak jak jej známe dnes je přidané velké množství soli která tam nepatří.Sodný ještě neznamená slaný.A hlavní problém je to množství které dennodenně do sebe cpeme.To je věc se kterou s přispěvatelem Jarous nelze souhlasit.Takže nebojme se Glutanátu, ale snažme se mu vyhýbat.Pokud ho ovšem občas použijete, určitě vás to nezabije.Možná je méně škodlivý než každodenní chemické Danone a Actimelka.Mimochodem, stačí se zadat pojem Glutanát sodný do Wikipedie.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

  • Svatoslav Svatoslav(neregistrovaný)

    miras: Přečtěte si prosím tento odkaz a potom mudrujte.<3
    http://www.rehabilitace.info/zdravotni/glutaman-sodny-glutamat-a-zdravi-je-skodlivy/

    Odpovědět

  • REŇA REŇA(neregistrovaný)

    Holky když chcete tmavou omáčku tak usmažte cibulku uplně do hněda jak na guláš.:-*:-K:-D

    Odpovědět

  • REŇA REŇA(neregistrovaný)

    Hned to uvařím,už se těším.<3<3<3

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Pergelka,možná můžeš přidat půlku masoxu,jestli už to nemáš dost osolené?

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Perglerka: Když mám omáčku světlejší než bych chtěla, tak přidám cukrový kulér - má neutrální chuť. Anebo do "číny" tmavou sojovku Superior Dark. U obou stačí pár kapek:yes:

    Odpovědět

  • Perglerka Perglerka(neregistrovaná)

    Vařím to poprvé a zatím to mám nějaké světlé. Můžete prosím někdo poradit, jak docílit tmavé omáčky? Děkuji

    Odpovědět

  • miras miras(neregistrovaný)

    Jarouš: Tak za prvé škodný je a to velice.. v tabulce eček je v nejryzikovější 5 skupině. A řekněte mi jak se může vyrábět 3 tisíce let, když je to výkvět posledního století z chemické výroby. Vy jste tak trošku mimoň.

    Odpovědět

  • pawla_cook pawla_cook

    Prima recept, minimum surovin a když se dusí, tak to člověk chvíli nemusí hlídat a uklidí si linku :-)
    Měla jsem doma jen basmati rýži ... úplně nám k tomu nechutnala, příště zkusím jinou nebo těstoviny. Místo oleje jsem dala vepřové sádlo a pak už jsem nepřidala máslo, tak si vzpomenu třeba příště.
    A někde jsem si našla, že na zahuštění 125ml vody + 1 lžíce mouky.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Jarouš: To, že je glutamát neškodný je blbost.

    Odpovědět

  • Niewa Niewa(neregistrovaná)

    Moje dcera (6 let) nemá ráda kmín a většinou ho všude pozná, u tohoto receptu to bylo ale naprosto v klidu....a jak mlaskala, dokonce si i přidala :-O Děkuji, vážně výborné :-p:yes:

    Odpovědět

  • Věruška Věruška(neregistrovaná)

    Jelikož jsem neměla vepřový dala jsem kuřecí maso a super. Rychlý a hlavně dobrý :-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo