Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na kmíně

Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte vždy po ruce, nic nestojí a vykouzlíte díky němu skutečně lahodnou večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

3. 6. 2009 12:50

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 919 kJ / 698 kcal
Bílkoviny100,64 g
Tuky29,37 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 806 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy6,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to takové lehké jídlo. Vhodné i pro malé děti, když máme vegetu bez glutamátu. Nebo na dietu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

3. 9. 2021 21:22

miras: Glutaman sodný se chemicky sice vyrábí jen asi sto let, v přírodních potravinách se ale vyskytuje déle, než je na světě člověk jako živočišný druh. Takže tvrzení, že ho Japonci požívají už tři tisíce let, je zřejmě pravdivé. A pokud Vy máte jiný názor než někdo jiný, není jisté, že mimoň je on.

Petka87

23. 8. 2018 12:11

Lehké na dietu???:-O

Vepřové na kmíně

18. 1. 2018 21:41

Odpověď pro ty, kdo řeší raději tu vegetu než to, jak jídlo chutná. Abychom nemuseli do vepřového na kmíně přidávat vegetu, když chceme omáčku zahustit, stačí dvě věci. Drobně změnit "výrobní postup", tedy moukou zaprášit výpek a vysmahnout základ na tuk. Popisuju to ve svém receptu http://makova-panenka.cz/recepty/z-krkovice-nebo-p... Druhou je výběr masa, někdo může sáhnout po chuťově výraznější sortě masa. Autorce díky za inspiraci :yes:

miranda163

26. 8. 2017 13:08

Perglerka: Tmavost Omáčky docílíte tím,že necháte opéct cibulku do hodně tmava.To co se připéká a musí se odškrabávat ode dna je karamel a ten vám zabarví omáčku.

Kamila

21. 3. 2017 12:55

Zdravím, jak tak čtu, spíše se tady řešení glutamin, než to, jestli chutná nebo ne. Pro masožravce je to důležitější. Mě chutná - DÍKY ZA RECEPT. Tyto kosočtvercoviny řešte na jiném webu - glutamin.

Anji

14. 2. 2017 23:13

Miras, Eva: Musím se zastat přispěvatele Jarous.Ačkoli se vám to bude zdát divné, ne li nesmyslné, tak má pravdu.Nemusí být člověk hned chemik, aby si mohl zjistit aspoň základní údaje.Traduje se pozžívání glutamátu v Číně již 3tis let.Ovšem doloženo je od 5 stol.Nejedná se o žádnou uměle vyrobenou chemickou látku.On se totiž vyskytuje i v ovoci, hojně v houbách a hlavně mořských řasách.I vaše tělo si ho dennodenně vytváří samo.Problém glutanátu tak jak jej známe dnes je přidané velké množství soli která tam nepatří.Sodný ještě neznamená slaný.A hlavní problém je to množství které dennodenně do sebe cpeme.To je věc se kterou s přispěvatelem Jarous nelze souhlasit.Takže nebojme se Glutanátu, ale snažme se mu vyhýbat.Pokud ho ovšem občas použijete, určitě vás to nezabije.Možná je méně škodlivý než každodenní chemické Danone a Actimelka.Mimochodem, stačí se zadat pojem Glutanát sodný do Wikipedie.

tejaja tejaja

6. 9. 2016 18:34

Svatoslav

6. 9. 2016 12:31

miras: Přečtěte si prosím tento odkaz a potom mudrujte.<3
www.rehabilitace.info/zdravotni/glutaman-sodny-glutamat-a-zdravi-je-skodlivy/

REŇA

5. 5. 2016 09:48

Holky když chcete tmavou omáčku tak usmažte cibulku uplně do hněda jak na guláš.:-*:-K:-D

REŇA

5. 5. 2016 09:15

Hned to uvařím,už se těším.<3<3<3

Jaruna18 Jaruna18

16. 3. 2016 17:16

Pergelka,možná můžeš přidat půlku masoxu,jestli už to nemáš dost osolené?

Petra

16. 3. 2016 16:41

Perglerka: Když mám omáčku světlejší než bych chtěla, tak přidám cukrový kulér - má neutrální chuť. Anebo do "číny" tmavou sojovku Superior Dark. U obou stačí pár kapek:yes:

Perglerka

16. 3. 2016 15:49

Vařím to poprvé a zatím to mám nějaké světlé. Můžete prosím někdo poradit, jak docílit tmavé omáčky? Děkuji

miras

13. 3. 2016 14:23

Jarouš: Tak za prvé škodný je a to velice.. v tabulce eček je v nejryzikovější 5 skupině. A řekněte mi jak se může vyrábět 3 tisíce let, když je to výkvět posledního století z chemické výroby. Vy jste tak trošku mimoň.

pawla_cook

25. 4. 2015 15:14

Prima recept, minimum surovin a když se dusí, tak to člověk chvíli nemusí hlídat a uklidí si linku :-)
Měla jsem doma jen basmati rýži ... úplně nám k tomu nechutnala, příště zkusím jinou nebo těstoviny. Místo oleje jsem dala vepřové sádlo a pak už jsem nepřidala máslo, tak si vzpomenu třeba příště.
A někde jsem si našla, že na zahuštění 125ml vody + 1 lžíce mouky.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové na kmíně vepřové kostky na kmíně vepřové maso na kmíně vepřové na kmíně recept maso na kmíně vepřové na kmínu vepřový na kmíně veprove kostky na kminu hovězí na kmíně recepty vepřové maso na kmíně vepřová na kmíně vepřové maso recepty na kmine recept na vepřové maso na kmíně vepřové na kmíně-recept na kmíně vepřové kotlety na kmíně omacka na kmine dusene veprove maso na kmine kotlety na kmíně hovězí maso na kmíně

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, kmín mletý, sůl, pepř bílý, olej, mouka hladká, vegeta, máslo

TopRecepty.cz

Vepřové na kmíně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gmG