Buchta s hruškami

KrnaZuzka Kuchař: KrnaZuzka

Doba přípravy: asi 60 minut Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 14 názorů

Suroviny

1/2 kg polohrubé mouky
3 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
250 g hery (změklé)
1 lžíce mléka
1 vejce
Náplň:
1,5 kg hrušek
12 lžic cukru
4 vanilkového pudinku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.

  2. Vyválíme 1. plát a dáme na vymazaný plech. Potřeme náplní. Na náplň dáme 2. plát těsta.

  3. Pečeme při 200° do zlatova.

  4. Náplň:
    Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
    Přidáme cukr a pudink a smícháme.

Poznámka

Tuto buchtu peču i s jablky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Buchta s hruškami

  • jekoukej jekoukej(neregistrovaný)

    mám podobný recept a je tam hladká mouka, nic se netrhá

    Odpovědět

  • casino casino

    Alena:
    No, podle poměru surovin to vypadá, že té mouky (pokud by byla použita HLADKÁ) je tak na hraně. A je-li navíc použita polohrubá, je těsto tzv "kratší" - rádo se trhá.
    Použití "změklé HERY" je ptákovina:-)) Může dojít ke spaření těsta, které se projevuje stejně jak píše Samara:

    Nevím co s broskvemi...
    Na wééékend se chystám na nějaký koláč...
    Vyzkouším paralelně s mým těstem i toto zde a dám vědít jak to dopadlo (Héééru samozřejmě zmrazím a do těsta postrouhám):-))

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Buchta je dobrá , ale těsto mi také nešlo rozválet, tudíž jsem skončila u strouhání těsta též. A to jsem si recenze přečetla dopředu a s těstem jsem neotálela ani hera nebyla rozměklá.Nevím čím to je. :-?

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Super recept, těsto šlo v pohodě rozválet :)

    Odpovědět

  • Grace Grace

    Ahoj, tak jsem zpracovávala rychle, Hera nebyla moc měkká a přesto se mi to trhalo. Takže jsem podle návodu tady navrch placku neválela ale nastrouhala(tu spodní jsem po plechu jakž takž rozválela).Říkám si, co přidat íce mléka...?Ale tímto nekritizuji, jen přidávám zkušenost. Proti receptu nic nemám ;o) Myslím, že bude dobrá - zatím je horká vytažená z trouby :-)

    Odpovědět

  • Iljuša Iljuša(neregistrovaná)

    Petro - sypký ;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Chci se zeptat, puding do náplně dáváte jako prášek v sypkém stavu nebo uvařený?

    Odpovědět

  • Samara Samara

    Díky za rady, příště budu chytřejší :yes:

    Odpovědět

  • KrnaZuzka KrnaZuzka(autor receptu)

    Samaro,
    takový problém někdy mívám také, moje maminka,od které mám recept, mi poradila abych postupovala rychle, přesně tak, jak radí mirca. Máslo by nemělo být příliž měkké.:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Samaro:-)a nezpracovávala jsi těsto v ruce příliš dlouho?Ono pak nemá úplně hladký povrch,je jakoby poslepované a při dalším zpracování se chová přesně tak,jak popisuješ:-(.No ale jako hlavní klad vidím to,že jsi si s ním poradila(strouhání) a koláč vám chutnal:-p;-)..Za tu snahu a nápaditost ti posílám boďku;-):yes:.Jiný by těsto poslal šupem do koše:-(:-D.

    Odpovědět

  • Samara Samara

    Postupovala jsem přesně podle receptu, ale těsto se nedalo rozválet, trhalo se :-// Po několika marných pokusech jsem to vzdala a těsto na pekáč nastrouhala. Buchta je výborná, ale poraďte mi, kde se stala chyba? ;-(

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Dělám s hruškami, je moc dobrý+:yes::-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dělám něco podobného s jablky, tak proč ne s hruškami:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, fááájn, jen kde vzít ty hrušky:-( Ale jinak super recept;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: buchta z hrušek recepty z hrušek hrušky recepty hruskova buchta recepty s hruškami buchty z hrusek pečeme z hrušek buchta s hruškou hruškové buchty pečeme s hruškami pečení s hruškami buchta hrusky rychla buchta s hruskami buchta s hrušek recept s hruškami hruškové recepty s hruškami moucniky s hruskami pokrmy z hrušek hrušky buchta

Zapomněl/a jsem heslo