

Buchta s hruškami
Doba přípravy: asi 60 minut Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 14 názorů
Suroviny
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 prášek do pečiva
- 250 g hery (změklé)
- 1 lžíce mléka
- 1 vejce
- Náplň:
- 1,5 kg hrušek
- 12 lžic cukru
- 4 vanilkového pudinku
Postup přípravy receptu
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.
Vyválíme 1. plát a dáme na vymazaný plech. Potřeme náplní. Na náplň dáme 2. plát těsta.
Pečeme při 200° do zlatova.
Náplň:
Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Přidáme cukr a pudink a smícháme.
Poznámka
Tuto buchtu peču i s jablky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Buchta s hruškami
-
mám podobný recept a je tam hladká mouka, nic se netrhá
-
Alena:
No, podle poměru surovin to vypadá, že té mouky (pokud by byla použita HLADKÁ) je tak na hraně. A je-li navíc použita polohrubá, je těsto tzv "kratší" - rádo se trhá.
Použití "změklé HERY" je ptákovinaMůže dojít ke spaření těsta, které se projevuje stejně jak píše Samara:
Nevím co s broskvemi...
Na wééékend se chystám na nějaký koláč...
Vyzkouším paralelně s mým těstem i toto zde a dám vědít jak to dopadlo (Héééru samozřejmě zmrazím a do těsta postrouhám) -
Buchta je dobrá , ale těsto mi také nešlo rozválet, tudíž jsem skončila u strouhání těsta též. A to jsem si recenze přečetla dopředu a s těstem jsem neotálela ani hera nebyla rozměklá.Nevím čím to je.
-
Super recept, těsto šlo v pohodě rozválet :)
-
Ahoj, tak jsem zpracovávala rychle, Hera nebyla moc měkká a přesto se mi to trhalo. Takže jsem podle návodu tady navrch placku neválela ale nastrouhala(tu spodní jsem po plechu jakž takž rozválela).Říkám si, co přidat íce mléka...?Ale tímto nekritizuji, jen přidávám zkušenost. Proti receptu nic nemám ;o) Myslím, že bude dobrá - zatím je horká vytažená z trouby
-
Petro - sypký
-
Chci se zeptat, puding do náplně dáváte jako prášek v sypkém stavu nebo uvařený?
-
Díky za rady, příště budu chytřejší
-
Samaro,
takový problém někdy mívám také, moje maminka,od které mám recept, mi poradila abych postupovala rychle, přesně tak, jak radí mirca. Máslo by nemělo být příliž měkké. -
Samaro
a nezpracovávala jsi těsto v ruce příliš dlouho?Ono pak nemá úplně hladký povrch,je jakoby poslepované a při dalším zpracování se chová přesně tak,jak popisuješ
.No ale jako hlavní klad vidím to,že jsi si s ním poradila(strouhání) a koláč vám chutnal
..Za tu snahu a nápaditost ti posílám boďku
.Jiný by těsto poslal šupem do koše
.
-
Postupovala jsem přesně podle receptu, ale těsto se nedalo rozválet, trhalo se
Po několika marných pokusech jsem to vzdala a těsto na pekáč nastrouhala. Buchta je výborná, ale poraďte mi, kde se stala chyba?
-
Dělám s hruškami, je moc dobrý+
-
Dělám něco podobného s jablky, tak proč ne s hruškami
-
No, fááájn, jen kde vzít ty hrušky
Ale jinak super recept