Hráškové suflé
Suflé je nadýchaná francouzská specialita, která při pečení díky sněhu z bílků velmi rychle nabyde. Jíme ho ještě horké. Základ suflé tvoří bešamel, do kterého vmícháme ostatní suroviny včetně sněhu a nakonec upečeme.
Postup přípravy
Krok 1: Hrášek vysypeme na sítko, prolijeme ho horkou vodou a necháme okapat.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku, po chvilce mléko. Uvaříme bešamel a necháme ho zchladnout.
Krok 3: Do něj za stálého míchání přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, chilli podle chuti, hrášek a najemno nasekanou petrželku. Vše promícháme a nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh.
Krok 4: Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí.
Krok 5: Zapékáme v troubě při 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 25. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJ7w
Moje poznámka
Hráškové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJ7w
Nejnovější recepty
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 3 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 5 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 7 hodinami
Krém z pečeného česneku
Přidáno před 7 hodinami
Vlašské ořechy v karamelu
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 15 minutami
Citronové tartaletky
Routeu před 30 minutami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 2 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 2 hodinami
Domácí langoše
kara13 před 3 hodinami
Bábovka z tvarohu
doval před 3 hodinami
Suroviny:
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.