Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalený květák z remosky

Rádi byste si dali smažený květák, ale nedělá vám dobře smažené jídlo? Upečte ho v remosce. Růžičky květáku stačí namočit do těstíčka a obalit ve strouhance. Pak jen vložíte do remosky na pečicí papír a za půl hodinky je hotovo.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce prošleháme s mlékem, přidáme sůl, pepř (můžeme přidat i koření dle chuti) a postupně vmícháme mouku tak, abychom získali středně husté těstíčko. Krok 2: Růžičky květáku (velké rozpůlíme) namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a potřeme olejem. Krok 3: Remosku vyložíme pečicím papírem potřeným olejem, naplníme obaleným květákem a opečeme dorůžova, asi tak 30 minut. Krok 4: Podáváme se šťouchanými bramborami, salátem a různými studenými omáčkami.

TIP: Co všechno lze připravit v remosce?

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalený květák z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5oM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalený květák z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5oM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, pepř mletý, olej, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu