Obalený lilek

savlinka Kuchařka: savlinka

Doba přípravy: 30minut dle strávníků Bezmasá jídla 19 názorů

Suroviny

1 lilek
hladká mouka
vajíčko
trochu mléka
strouhanka
sůl
olej na smažení
Množství kolik čeho nemůžu napsat, protože to záleží na velikosti a počtu lilku, ale myslím si, že každá z nás ví, jaké množství na obalení použít. Děkuji za pochopení.
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.

  2. Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.

Poznámka

Vím, že to je recept šup-šup, ale vkládám spíš jen na připomenutí, co dobrého uvařit. Je to pochoutka, chuťově mě připomíná obalené žampiony.

Snad mě za ten recept neukamenujete. Přejí dobrou chuť a hezký den.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obalený lilek

  • casino casino

    Jarmila:
    No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"... :-)

    Pocení lilku:
    Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný;-(

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Dívala jsem se, co udělat, aby to bylo zdravé a ne příliš syté. Manžel je po nemoci a tak bych ráda něco lehčího. Padl mi do oka Váš recept a tak si zaběhnu pro lilek a udělám ho na večeři. Už se těším, jistě to bude pochoutka. Dělám kde co, ale lilek jsem nějak opomíjela. Budu mít další dobrotu do seznamu. Děkuji

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    radiator:Jé moc děkuji za fotečku:yes:Je to dobrý nápad s tím česnekem:yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Jani, dnes jsem dělala lilek podle tvého receptu;-), jen jsem ho ještě po vypocení potřela lehce z obou stran propasírovaným česnekem a pak obalila v trojobalu. Přidávám foto.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Rebeko,opožděně Vám musím poděkovat.:-K:-8

    Odpovědět

  • xjurny xjurny(administrátor)

    Co se týče vyhledávání, tak používat by se mělo. Na druhou stranu uznávám, že někdy není 100% funkční a zejména noví návštěvníci s ním mají problémy.

    Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.

    A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat :-!. Děkuji za pochopení.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    zizala: Přiznám se, že když jsem ho poprvé dělala já, tak jsem také nenechala potit, ale to proto, že jsem si na to vzpomněla pozdě, až se smažil :-D:-D A byl výborný. Ale byl také pevný, tak asi to bylo tím.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    pipre: Opravdu čerstvý, hodně pevný lilek vypotit nenechávám. Unavenější kusy by se asi měly, ale ty nekupuju ;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Smažený lilek jsem dělala a chutnal mi :yes: Jenže já poslední dobou smažená jídla nejím, což je ovšem jen můj problém;-)
    Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?:-):yes:+

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    spagetka: Laďka, u nás som baklažány v obchode prezreté fakt nevidela, sú pekné mladé plody...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: teri, třeba máte lepší kontrolu v obchodech, já naštěstí starý lilek poznám - poklep, slupka apod., ale fakt se to míchá, bohužel....

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    tejaja:TERI ani já né..je vždy moc dobrý:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Horké môťu byť občas staré prezreté plody, čo sa teraz nestáva, v obchode sú vždy mladé plody, ešte nikdy som baklažán horký namala.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já nevím, na vypocení jsou různé názory, ale je fakt, že teď už "nevypocuju" a hořké jsem to nikdy neměla.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nadja: tiež nikdy nenechávam potiť, žiadnu zeleninu, príde mi škoda vyhadzovať uvoľnené minerály, ja ich radšej spapám :-D;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: baklažán recepty co uvařit z lilku lilek recept top recepty lilek jak uvařit lilek dobrý recept na smažený lilek dobrý recept na lilek recept z lilku lilek recepty jak použít lilek lílek recepty na lilek recepty lilek co uvařit z baklažánu čerstvý lilek lilek jinak top.recepty-lilek uvařit lilek lilek recepty s kus kusem lilek top recepty

Zapomněl/a jsem heslo