Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.
Krok 2: Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.
Zveřejněno 29. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Moje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 3 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 22 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 4 minutami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 16 minutami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 21 minutami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 22 minutami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 30 minutami
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 2 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 6 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 6 hodinami
Tématické fráze:
baklažán recepty,
co uvařit z lilku,
lilek recept,
top recepty lilek,
jak uvařit lilek,
dobrý recept na smažený lilek,
dobrý recept na lilek,
recept z lilku,
lilek recepty,
jak použít lilek,
lílek,
recepty na lilek,
recepty lilek,
co uvařit z baklažánu,
čerstvý lilek,
lilek jinak,
top.recepty-lilek,
uvařit lilek,
lilek recepty s kus kusem,
lilek top recepty
Suroviny:
lilek,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
sůl,
olej,
Komentáře (21)
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?