Cikánská hovězí pečeně

Suroviny

500 g hovězího masa
20 g slaniny
sůl
pepř
1 větší cibule
50 g sádla
voda na podlití
2 lžíce rajčatového protlaku
3 papriky
2 rajčata
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, opečeme je po všech stranách a přidáme mletou papriku. Podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obrátíme, dle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přidáme očištěné a na nudličky pokrájené papriky a rajčata. Pečeme dále, až maso změkne.

  3. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu Cikánská hovězí pečeně

Tématické fráze: cikánská pečeně cikánská hovězí pečeně cikánská hovězí pečeně recept recepty hovězí maso cikánská pečeně cikánská pečeně s rýží cikánská pečeně recept hovězí pečeně cigánská pečeně hovězí cikanska pečeně cigánská hovězí pečeně hovězí pečeně s rýží cikánská hovězí pečené hovězí hovězí cikánská pečeně recept hovězí pečeně recept hovězí maso recepty cikánské hovězí pecene hovezi pecene recepty recept na cikanskou recept na cikánskou pečeni