Postup přípravy
Krok 1: Vejce, vanilkový cukr a cukr krystal vyšleháme do husté pěny.
Krok 2: Mezitím vymažeme formu a vysypeme moukou. Je možné taky mouku nahradit strouhankou.
Krok 3: Do vyšlehané pěny postupně přiléváme olej a dále šleháme.
Krok 4: Poté přestaneme šlehat a přidáme mléko, kypřicí prášek do pečiva, pudink, citronovou kůru. To už ale opatrně zamícháme ručně. Zároveň přisypáváme postupně i mouku.
Krok 5: Plníme formu cca 3 cm pod okraj. A pečeme na 180 °C cca 35-45 minut, podle velikosti formy.
Krok 6: Po vyndání z trouby necháme 10 minut sednout, aby se nerozpadl a poté vyndáme z formy a posypeme cukrem, případně dozdobíme dle libosti.
Zveřejněno 16. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční beránek - šlehaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29y0
Moje poznámka
Velikonoční beránek - šlehaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29y0
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 12 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
olej,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
pudink vanilkový,
kůra citronová,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.