Špenátová polévka
Špenát byl u většiny z nás v dětství nenáviděný, ale v dospělosti jsme mu pomalu přišli na chuť. Z čerstvého špenátu připravíte snadnou a rychle připravenou špenátovou polévku, která jako první jídlo obědového menu nezklame.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s česnekem do sklovita, pak přidáme ovesné vločky a orestujeme.
Krok 2: Přilijeme vývar a vsypeme listy špenátu. Vaříme 30 minut.
Krok 3: Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem. Nakonec přilijeme smetanu a polévku už nevaříme, pouze prohřejeme.
Zveřejněno 21. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkM4K
Moje poznámka
Špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkM4K
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 14 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Margot řezy
Misad před 1 hodinou
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 9 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 9 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 9 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 9 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 9 hodinami
Utopenci
magdalenka před 9 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 9 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 9 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 10 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
olej,
vločky ovesné,
vývar zeleninový,
špenát čerstvý,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.