Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Špenátová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

13. 5. 2009 10:15

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 758 kJ / 1 376 kcal
Bílkoviny90,34 g
Tuky81,35 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 965 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,53 g
Sacharidy70,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Množstvo surovín je, samozrejme, orientačné. Všetko - primerane...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

2. 4. 2015 14:24

Frantiska::-K

Frantiska Frantiska

2. 4. 2015 14:17

dnes uvareno :) vyborna polevka. Mleko jsem do spenatove polevky nedavala, ale ted zacnu.

magdalenka magdalenka

24. 8. 2010 18:14

Aj u nás funguje spoľahlivo JPP. A zaujímavé, že čím väčšia hlúposť, o to viac sa to šíri. Takže varme, ohrievajme, papajme, napr. aj špenát.
Anetka, som veľmi rada, že ti moja polievka chutí, snáď bude aj manželovi.

Eliza Eliza

24. 8. 2010 15:08

Maris, jasně...;-) jépépé :-D

maris maris

24. 8. 2010 15:05

Eli, neznám věty " JPP " , ale vydedukovala jsem, že to je " jedna paní povídala " :-D, je to tak ?:-))

mirca75 mirca75

24. 8. 2010 15:00

Elizo:-) slyšela jsem o tom,ale moudré hlavy píší,že jedno či dvě ohřátí nejsou životu nebezpečná;-). Samozřejmě,pokud ho doma nekonzumujete na kila a neohříváte 5x za den;-).

Eliza Eliza

24. 8. 2010 14:56

Tak jsem se poohlédla po netu a kromě vět typu "JPP" o ohřívání špenátu jsem našla i názor lékaře:

cit: "Vážený pane doktore, dočetla jsem se v MF Dnes ze dne 3.1.01, že se nesmí znovu ohřívat špenát, protože tato zelenina může obsahovat dusičnany, které se mohou měnit v rakovinotvorné nitrosaminy.
Svému synovi jsem špenát dávala často a samozřejmě i ohřívaný. Ohřívám mu i jiné druhy zeleniny. Chtěla jsem se zeptat, zda se jich to také týká. Děkuji za odpověď.

Re:Ohřívání špenátu
10.1.2001 MUDr. Tomáš Jirkovský
Vámi zmiňovaný článek jsem nečetl, dosud jsem nikde neslyšel, že ohříváním již jednou uvařené zeleniny (špenátu) by v ní docházelo k podobným chemickým změnám. Ve špenátu by musilo být velké množství dusičňanů, aby vznikla tepelnou úpravou nebezpečná koncentrace nitrosaminů. Obecně je ale nutno říci, že mnohem lepší je čerstvě uvařené jídlo, než ohřívané (také se nedoporučuje chystat si předem kojenecké mléko na celý den). Čerstvé je zdravější. Ještě je třeba dodat, že jednou již uvařené jídlo (třeba z ledničky) nelze jen ohřát, tzn. zahřát na teplotu 40-60 st.C, je nutno jí znovu povařit (100 st.C) alespoň 15 minut, aby se zbavila případného bakteriálního znečištění.
Na druhou stranu je zcela pochopitelné, že není možné odhadnout přesně, kolik se jídla najednou sní, aby nic nezbylo. Přece nebudeme všechny zbytky vyhazovat. To by bylo nehospodárné.
Dr Jirkovský"

spagetka spagetka

24. 8. 2010 14:40

Eli, já osobně také špenát ohřívám a i dělám jako ty ze zbytku něco jiného, aby to nebylo stejné. Taky nikomu nic nebylo. Nebo zbytek zamrazím a pak nějak spotřebuju...

maris maris

24. 8. 2010 14:39

Eli, já ho ohřívám a o tom, že by vznikaly jedovaté látky, jsem neslyšela, ale to neznamená, že nevznikají,:-) ale myslím, že jestli ano - tak je to zanedbatelné;-)

Eliza Eliza

24. 8. 2010 14:29

Už delší dobu se chci zeptat, zda OHŘÍVÁTE ŠPENÁT? Četla jsem totiž, že ohříváním už uvařeného vznikají nějaké jedovaté látky...a že se ohřívat NESMÍ. Slyšela jsem to už před lety, ale nějak raději vypustila, ale před nějakým časem jsem to četla zas...
Já špenát nejen ohřívám, ale ze bylého dělám například polévku nebo náplň do slaného pečiva, na pizzu... Ještě nikomu špatně nebylo, ale chci se zeptat na váš názor...

Aneta Aneta

24. 8. 2010 11:21

Tak děvčata musím potvrdit že polívečka je skutečně výborná.Můj manžel má strašně rád polévky a tak pořád hledám nové a nové.A musím se přiznat, že špenátovou jsem ještě nevařila.Ale je super.Uvidíme ještě co na to manžel až přijde domů, ale myslím že mu bude taky chutnat.Magdalénko posílám bodík a tobě bibinko děkuji za krásné fotečky, které mě inspirovaly.:-K

magdalenka magdalenka

6. 7. 2009 20:21

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

6. 7. 2009 20:16

Magdalenko, doufám, že se nezlobíš a ani jsem si to neuvědomila, že jsi to ty;-)ale tvojí polívčičku budu dělat dále:-!

magdalenka magdalenka

6. 7. 2009 20:11

Bibinka, ja som to sem vložila, ja to varím bežne...:-D:-D:-D

Jana Pá

6. 7. 2009 18:55

Já mám zrovna špenát ve skleníku převeliký:-O, tak se pokusím uvařit tuto polévečku:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špenátová polévka špenátová polévka recept špenátová polévka top recepty ohřívání špenátu špenatova polévka - top recepty ohřívaný špenát polévka špenátová špenátová polévka top recept recept špenátová polévka špenát ohřívání polévka ze špenátu špenátová polévka s vejcem jedovatý špenát polévka z baby špenátu špenátová polévka se smetanou špenátová polévka z baby špenátu je ohřívaný špenát jedovatý co se zbytkem špenátu je ohřívaný špenát jedovatý spenatova polievka

Suroviny: mléko, voda, sýr tavený, šlehačka, pepř bílý, sůl, česnek, špenát baby, vejce, mléko, moučka škrobová, sůl, olej

TopRecepty.cz

Špenátová polévka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1Jn