Špenátová polévka

magdalenka Kuchař:

Doba přípravy: 35 PT0H35M 6 porcí Polévky 23 názorů

58

Suroviny

800 ml mléka
100 ml vody
100 g měkkého sýra
100 ml šlehačky
bílý pepř
sůl
česnek
hrst posekaného baby špenátu lnebo rozmrazený posekaný listový špenát
na omeletu
3 vejce
trochu mléka
2 lžíce škrobové moučky
špetka soli
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme variť mlieko a vodu, rozpustíme v tom syr, osolíme, okoreníme,vhodíme špenát a pretlačíme cesnak, prevaríme.

  2. Zjemníme šľahačkou, kto ráta kalórie - vynechá.

  3. Vajcia osolíme, rozšľaháme so škrobovou múčkou, mliekom.

  4. Na oleji usmažíme 4 tenké omelety, pokrájame na široké pásky. Vkladáme do polievky pri servírovaní ako vložku.

Poznámka

Množstvo surovín je, samozrejme, orientačné. Všetko - primerane...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špenátová polévka

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Frantiska::-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    dnes uvareno :) vyborna polevka. Mleko jsem do spenatove polevky nedavala, ale ted zacnu.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Aj u nás funguje spoľahlivo JPP. A zaujímavé, že čím väčšia hlúposť, o to viac sa to šíri. Takže varme, ohrievajme, papajme, napr. aj špenát.
    Anetka, som veľmi rada, že ti moja polievka chutí, snáď bude aj manželovi.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, jasně...;-) jépépé :-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, neznám věty " JPP " , ale vydedukovala jsem, že to je " jedna paní povídala " :-D, je to tak ?:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-) slyšela jsem o tom,ale moudré hlavy píší,že jedno či dvě ohřátí nejsou životu nebezpečná;-). Samozřejmě,pokud ho doma nekonzumujete na kila a neohříváte 5x za den;-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak jsem se poohlédla po netu a kromě vět typu "JPP" o ohřívání špenátu jsem našla i názor lékaře:

    cit: "Vážený pane doktore, dočetla jsem se v MF Dnes ze dne 3.1.01, že se nesmí znovu ohřívat špenát, protože tato zelenina může obsahovat dusičnany, které se mohou měnit v rakovinotvorné nitrosaminy.
    Svému synovi jsem špenát dávala často a samozřejmě i ohřívaný. Ohřívám mu i jiné druhy zeleniny. Chtěla jsem se zeptat, zda se jich to také týká. Děkuji za odpověď.

    Re:Ohřívání špenátu
    10.1.2001 MUDr. Tomáš Jirkovský
    Vámi zmiňovaný článek jsem nečetl, dosud jsem nikde neslyšel, že ohříváním již jednou uvařené zeleniny (špenátu) by v ní docházelo k podobným chemickým změnám. Ve špenátu by musilo být velké množství dusičňanů, aby vznikla tepelnou úpravou nebezpečná koncentrace nitrosaminů. Obecně je ale nutno říci, že mnohem lepší je čerstvě uvařené jídlo, než ohřívané (také se nedoporučuje chystat si předem kojenecké mléko na celý den). Čerstvé je zdravější. Ještě je třeba dodat, že jednou již uvařené jídlo (třeba z ledničky) nelze jen ohřát, tzn. zahřát na teplotu 40-60 st.C, je nutno jí znovu povařit (100 st.C) alespoň 15 minut, aby se zbavila případného bakteriálního znečištění.
    Na druhou stranu je zcela pochopitelné, že není možné odhadnout přesně, kolik se jídla najednou sní, aby nic nezbylo. Přece nebudeme všechny zbytky vyhazovat. To by bylo nehospodárné.
    Dr Jirkovský"

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli, já osobně také špenát ohřívám a i dělám jako ty ze zbytku něco jiného, aby to nebylo stejné. Taky nikomu nic nebylo. Nebo zbytek zamrazím a pak nějak spotřebuju...

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, já ho ohřívám a o tom, že by vznikaly jedovaté látky, jsem neslyšela, ale to neznamená, že nevznikají,:-) ale myslím, že jestli ano - tak je to zanedbatelné;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Už delší dobu se chci zeptat, zda OHŘÍVÁTE ŠPENÁT? Četla jsem totiž, že ohříváním už uvařeného vznikají nějaké jedovaté látky...a že se ohřívat NESMÍ. Slyšela jsem to už před lety, ale nějak raději vypustila, ale před nějakým časem jsem to četla zas...
    Já špenát nejen ohřívám, ale ze bylého dělám například polévku nebo náplň do slaného pečiva, na pizzu... Ještě nikomu špatně nebylo, ale chci se zeptat na váš názor...

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Tak děvčata musím potvrdit že polívečka je skutečně výborná.Můj manžel má strašně rád polévky a tak pořád hledám nové a nové.A musím se přiznat, že špenátovou jsem ještě nevařila.Ale je super.Uvidíme ještě co na to manžel až přijde domů, ale myslím že mu bude taky chutnat.Magdalénko posílám bodík a tobě bibinko děkuji za krásné fotečky, které mě inspirovaly.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

  • Bibinka Bibinka

    Magdalenko, doufám, že se nezlobíš a ani jsem si to neuvědomila, že jsi to ty;-)ale tvojí polívčičku budu dělat dále:-!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Bibinka, ja som to sem vložila, ja to varím bežne...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Já mám zrovna špenát ve skleníku převeliký:-O, tak se pokusím uvařit tuto polévečku:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: špenátová polévka špenátová polévka recept ohřívání špenátu ohřívaný špenát polévka špenátová špenát ohřívání špenátová polévka top recepty špenátová polévka s vejcem recept špenátová polévka jedovatý špenát polévka ze špenátu špenátová polévka se smetanou je ohřívaný špenát jedovatý je ohřívaný špenát jedovatý spenatova polievka co se zbytkem špenátu špenátová polévka z baby špenátu ohřívat špenát kde vznikla špenátová polévka špenát ohřívaný

Zapomněl/a jsem heslo