Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky ve sněhovém kabátku

Řízky můžeme připravit při mnoha příležitostech, i třeba těch slavnostnějších. Křupavé řízky smažené ve sněhovém kabátku jsou krásně šťavnaté a perfektně je doplní lehký bramborový salát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Řízky lehce naklepeme. Ochutíme je solí, pepřem i tymiánem a obalíme v mouce. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, citronové šťávy a špetky soli ušleháme sníh, opatrně do něj vmícháme žloutky, tymián nebo petrželku a solamyl. Krok 3: V těstíčku obalíme celé řízky, vložíme je do rozehřátého tuku a z obou stran zvolna usmažíme. Krok 4: Řízky po usmažení klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

TIP: Řízky - přehled oblíbených receptů, inspirace

Zveřejněno 6. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky ve sněhovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQvZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky ve sněhovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQvZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka hladká, vejce, šťáva citronová, solamyl, sůl, pepř mletý, tymián, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu