Medailonky s pestem, sušenými rajčaty a hermelínem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 33 názorů

Suroviny

600-800 g vepřové panenky
1 hermelín
200 ml smetany ke šlehání
3 lžíce bazalkového pesta
6 sušených rajčat
pepř
sůl
olivový olej
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme sušená rajčata do vody (přelijeme je vroucí) a necháme nabobtnat. (Použila jsem sušená palestinská, již ochucená rajčata bez oleje,která můžu vřele doporučit.)
    Maso nakrájíme na cca 1,5 silné medailonky a naklepeme hranou ruky. Osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme bazalkovým pestem. Necháme odpočinout.

  2. V pánvi rozpálíme olej a medailonky opečeme z každé strany asi 4 minuty. Na poslední dvě minuty poklademe maso tenkými plátky hermelínu a necháme je mírně natavit. Poté vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Do výpeku přisypeme lžíci mouky, prosmahneme, zalijeme smetanou a podle potřeby vodou. Přidáme proužky sušených rajčat, dobře provaříme, zredukujeme hustotu odvařením nebo naopak přidáním vody a dochutíme lžící pesta, solí a pepřem.
    medailonky podáváme podlité smetanovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medailonky s pestem, sušenými rajčaty a hermelínem

  • Daniella O. Daniella O.

    Eli, vcera jsem konecne vyzkousela a musim uznat, ze tohle nema chybu. Nic preplacaneho, ingredience se uzasne doplnuji. Pesto si delam sama, protoze kupovane mi prijde mirne nahorkle a take mam zaruku, jaky oliv. olej a syr jsem pouzila. Stava, ktera mi zbyla z namocenych rajcat, tu jsem nevyhodila, ale pouzila na rozredeni omacky. Fotku dodam priste, protoze jsem delala s brambory, ale byla jsem poucena, ze pry priste to bude jeste lahodnejsi s Penne Rigate. Dekuji za recept a jsem rada, ze chutnalo rodince I navsteve ;-):-p:-p. Posilam obrovsky bod...:-K:-K;-).

    Odpovědět

  • Spuname Spuname

    Musím uznat, že receptík je fakt dobrý+17:yes:
    Přidávám svůj výtvor:-p
    Pro Elizu: poraď, většinu fotek dělám večer - poraď, jak nejlépe vyfotit - jsem amatér:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Špagetko, díky :-K. Ale neřekla jsem, že se mi fotka nelíbí, naopak...:-) Jen tam ten hermoš nebyl vidět.;-):-8:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Můžu potvrdit, že s běžnými rajčaty je to také mana veliká. Mám tu fotku a je to tak:-p;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz, tady už ten hermelín je vidět líp ne? :-D:-D:-D, ale máš pravdu, ta původní fotka nebyla nic moc :-8:-8

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Fotka je tam-bylo to luxusní!!!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jóó :-8, už to vidím...:-)) Omlouvám se...:-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz, bez hermelínu ani ránu, :-D:-D, ale je to asi špatně udělaná fotka:-8:-8:-8 - ,hm leskne se to, ten bílý flíček tam to by asi byl on. Jinak jsem použila hermelínek s pepřem :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Lusi :-), to mám radost, budou dvě fotečky v jednom dni!!! S čerstvými rajčaty jsem nedělala, ale proč ne...Doufám, že bude chutnat :-).
    Špagetko :-), děkuji za pěknou fotečku a jsem ráda, že jste si pochutnali a že jsi fotila a vložila...:-K Nevidím tam hermelín... nemáte ho rádi, nebo je rozpuštěný :-p?
    Když jsem četla první komentář Mirči (jen rychlovka v práci, takže to z časových důvodů neodepisuji), chtěla jsem někdy vložit recept na pesto, ale teď vidím, že by to asi bylo zbytečné...;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Eli, dnes zcela neplánovaně došlo na medailonky.Koupila jsem právě krásnou panenku, rajské použiji(bohužel)čerstvé.Už jsou pomazané pestem a odpočívají, foto dodám.:-*

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Mirčo, to měla být poklona..jestli to vyznělo jako ironie, tak proboha to vůbec být nemělo.Promiň!

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Lusindo:-),takhle jsem to doopravdy nemyslela:-(.V případě pesta to byla náhoda;-).

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Miri, to mě mohlo napadnout, že TY víš a znáš..stydím a ouška klopím:-8

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Děvčata já vím:-),ale když mě moc nechutná:-/.Jednou jsem si ho koupila a po roce šlo pa:-(.Nijak moc mě nenadchlo:-(.Ale čerstvou bazalku tu můžu:-8.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Miri pesto-to je vlastně oliv.olej, bazalka, česnek, parmazán a piniové oříšky.Takže bazalka a česnek to jistí;-)Já mám pesto v lednici, vydrží dlouho a Janča ho miluje:-*Používá se ho málo a vydrží.Alla Genovese stojí cca 50Kč sklenička.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty s pestem vepřová panenka se sušenými rajčaty panenka se sušenými rajčaty vepřová panenka s bazalkovým pestem sušená rajčata použití vepřová panenka s pestem rajčatové pesto na špagety vepřová panenka sušená rajčata pouziti susenych rajcat pesto pouziti medailonky s bazalkovým pestem s pestem medailonek na fotku vepřová panenka s pestem a smetanou panenka s pestem vepřové se sušenými rajčaty špagety s bazalkovým pestem a rajčaty sušená rajčata využití recept s pestem maso se sušenými rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo